historia pg 268 2n bat

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014
a) Resumeix el contingut de la Constitució. Organitza els diferents articles en relació amb els aspectes següents: sobirania, divisió de poders, llibertats i drets individuals, i organitzacióterritorial de l’estat.


Aquest text que tracta sobre la Constitució espanyola de 1931 ens mostra uns quants dels seus articles que la formaven.


La Constitució declarava que tots els podersprovenia del poble i deia que l’estat havia de ser integrat per municipis mancomunats en províncies i que tot espanyol podrà circular-hi lliurement. També mirava molt per les llibertats i drets individuals,la majoria d’articles mostren preocupació per la manera que es portaven els temes socials i presenten millores en temes com: la religió, igualtat entre classes i sexe, llibertat de consciència,prohibeix detenir sense motiu, la inviolabilitat de la correspondència, dret a expressar-se sense tenir cap censura prèvia i dret a reunir-se pacíficament i associar-se lliurament.


Pel que fa ladivisió de poders, la potestat legislativa resideix en el poble, que l’exerceix per mitjà de les corts, el congrés dels diputats serà compost pels representats elegits per sufragi universal. Pel que fa lajustícia, s’administrarà en nom de l’estat i, els jutges seran independents en la seva funció. L’últim l’article, fa referència al consell de ministres que serà l’encarregat de elaborar els projectes dellei que calgui sotmetre al parlament, dictar decrets i exercir la potestat reglamentaria.

Un dels principis bàsics del liberalisme polític és l'existència d'una constitució escrita, quegaranteixi les llibertats i estableixi les pautes d'organització d'un règim democràtic.

La constitució és la llei fonamental d'un estat que estableix i garanteix els drets i deures dels ciutadans i regulael sistema de poder, definint els òrgans i llurs formes i funcions, com també el conjunt de relacions entre ells.

En la història contemporània de l'Estat espanyol s'han anat succeïnt diverses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum T10 Història 2n BAT Vicens Vives
  • Història 2n de Bat Feines de Repàs hellip
  • Pregunta Clau Tema 9 HISTORIA 2n BAT
  • Resums Història 2n Bat
  • Definicions Historia 2n bat
  • Esquema Transicic3b3 2n De Bat
  • ACTIVITAT3 2n BAT PRONOMS
  • Historia de Bata

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS