Historia Psicologia

Páginas: 43 (10549 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
HISTÒRIA DE LA PSICOLOGIA

TEMA 1: QUI VA INSPIRAR A WUNDT?

Moviments, persones, pensaments que es van donar al llarg de les història i que van influenciar en diferent mesura a la figura de Wundt


1. QUI VA INSPIRAR ALS GRECS?

Des del principi dels temps hi havia XAMANS a totes les tribus de les quals hem tingut constància en el nostre temps. Aquests xamans eren especialistes eninterpretar els símbols externs al nostre cos i que ens afectaven d’una manera o altra. Feien rituals a la resta de persones de la tribu per tal de curar diversos mals. Alguns d’aquests mals estaven relacionats amb la SALUT MENTAL.

També havia una altra corrent de coneixement que es basava en els astres, l’ASTROLOGIA. Aquesta ciència diu que tot està predestinat, està escrit en els astres. Tota lanostra vida depèn de com estaven els estels el dia i hora en que vam néixer. Abans s’havia d’acudir a aquestes persones per curar-se o si més no intentar-ho ja que no hi havia ningú més que els pogués ajudar.

S’han fet estudies científics per tal de comprovar si l’astrologia és real o no. Es va fer un estudi de personalitat per tal de relacionar-la amb l’HORÒSCOP de cadascú. No es van trobardiferències segons el teu caràcter i el mes de l’any en que naixes. També es van fer un parell d’experiments d’intel·ligència obtenint els mateixos resultats.




2. QUI VA INSPIRAR ALS FILÒSOFS DEL RENAIXEMENT?


PERQUÈ VAN SER ELS GRECS ELS QUE VAN CREAR LA CIÈNCIA?
Va ser a Europa on es van donar els majors i més importants descobriments en ciència. Això es degut a que en la religióhel·lènica (religió grega) hi havia un ALFABET VOCÀLIC I CONSONÀNTIC i en la resta de països no. Els grecs podien escriure tot allò que coneixien i d’aquesta manera fer un intercanvi o difusió de coneixement. Fins que no hi va haver aquest alfabet era impensable prosperar ja que no podien accedir als coneixements. L’alfabet grec es basa en el fenici (només de consonants) i ells van afegir lesvocals.
A més, van ser els grecs els creadors de la ciència degut a qüestions SOCIALS. Els fenicis tenien una estructura semblant a la feudal, el sistema era molt rígid i només una persona ostentava el poder. En canvi, cada POLIS GREGA tenia la seva estructura, lleis i mandataris, una diversitat que va beneficiar molt la creació de coneixement. Aquest fet va propiciar que les persones que eren dediferents ciutats, tinguessin diferents formes de pensar i de viure i al trobar-se les poguessin compartir i debatre. Això permetia diferents formes de veure món, creant inquietuds i debats (PROPICIANT LA CREACIÓ DE CONEIXEMENT).

A partir del MITE DE PSYCHE, podem extraure:
-Psycho: Soplar
-Psyche = Soplo: La última essència que tots tenim, és immortal i pot transcendir. També vol dir papallonaque es consideraven portadores d’ànimes.


LES LÍNIES MESTRES DEL PENSAMENT GREC

• Metafísica: Què és la realitat?
➢ Materialisme: la realitat és allò purament material
➢ Idealisme: la realitat no és només allò material, hi ha més


• Epistemologia: Filosofia del coneixement (com hi podem arribar)
➢ Empirisme: només podem arribar al coneixement comprovant les coses➢ Racionalisme: hi podem arribar amb el raonament, pensant sense comprovar


• Ètica: Enteniment del bé i del mal
➢ Hedonisme: el bé i el mal és subjectiu, cadascú té la seva concepció del que és bo i dolent
➢ Cinisme: l’ésser humà és dolent per naturalesa i el que ha de fer és fugir d’aquest per ser bona persona




LES ESCOLES DE PENSAMENT: ELS IONITES
-Es diuen així perquèvivien a la zona del mar iònic

➢ Thales
Va ser el primer filòsof de tots i va formar la seva pròpia escola. Proposava que la matèria essencial era L’AIGUA i tots venim d’ella. És la molècula més simple i per tant es troba en tots nosaltres.
• Pampsiquisme: Proposa que tot té ànima, tant les persones, animals, com les plantes, les pedres i els objectes inanimats.


➢...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La Psicología
  • Historia De La Psicologia
  • Historia de la psicologia
  • "Historia" de la psicologia
  • Historia De La Psicologia
  • Historia De La Psicologia
  • Historia de la psicología
  • Historia Y Psicología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS