Historia Tema 11 Y 12

Páginas: 10 (2284 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2015
1. Explica en què va consistir la ‘coexistencia pacifica’ i quins fets s’hi van produir.
Va ser un peridode de distensió entre els dos blocs. Hi van contribuir el canvi d’ actitud dels nous dirigents, tant de la unio soviética com als EUA. Pel que fa a la URSS, el nou secretari del partit nikita khruivov, elegit l’any 11956, va denunciar els crims de l’ Stalinisme. Khruixov creu que no s’ha d’exportar la revolució perquè es pot arribar al comunismo mitjançcant vies democràtiques. Com a consequencia va desapareixer el Kominform. Als EUA el 1956 surt elegit Eisenhower com a president i modifica alguna de les seves poítiques. Acaba amb les caceres de bruixes de McCarthy. L’ any 1960 Kenndy puja a poder i lluita contra la pobresa y per la pau mundial.Entre tots dos liders comencen haver-hiquedades i s’instal·la el famós telefon vermell l’any 1963, una línea de comunicación directa entre la Casablanca y l Kremlin. Per frenar la carrera d’armamament el 1968 signen un pacte en contra de realizar certes proves nuclears. El 1972 les dues superpotencies signen els acords SALT que limiten l’augment d’armes nuclears. Un any despres, els nous dirigents Nixon i Breixnev signen un tractt deprevenció de la guerra nuclear.
2. Què va representar la invasió de’afganistan?Va repre el retorn a la tensió entre totes dues potencies despres d’ uns anys de coexistencia pacifica. Entre tots dos països van haver-hi boicots als JJOO, així com progrmes de rellançament nuclear.

3. Explica la guerra de Vietnam. 1946-1954 frança no volia descolonitzar cap territorio i envía tropes a Vietnam alluita contra el moviment independentista de caire comunista. La guerrilla comunista inflitrada a Vietnam del sud era Vietcong. Estan 8 anys de guerra y guanyen els vietnamites a la batalla de Dien-Bien-phu. La independencia es signa als acords de ginebra de 1954 on també es decideix la divisio de Vietnam en Vietnam del nord comunista, i vietnm del sud capitalista pero no sota una democracia sino sotauna dictadura militar que rep suport dels EUA. Hi hagué una ofensiva el 1968 de Vietnam del Nord i del vietcong contra les bases americanes del sud. ALLa va quedar clar que els americans perdrien perquè era un exercit regular contra guerrilles. A l’ any següent Nixon va decidir que els americns s’havien de retirar. El 755 s’ acaba la guerra i es reunifica el país, que queda sota el comunisme.
4.Explica la guerra de corea. A la 2GM corea estava ocupada pels japonesos. Com el japo va perdre la guerra corea va quedar alliberada i dividida en dos pel paral·le 38. Al nord hi havia un règim comunista amb el Kim ll Sung com a dictaor i al sud un règim capitalista on hi havia una dictadura militar gobernada per Sygman Rhee. El 1949 marxen els rusos del nord i els americans del sud. Kim ll Sungcreu que s’ha d’ expandir el comunismo i envaeix Corea del Sud. Intervenen els EUA, que donen suport a Corea del Sud i amb l’ acceptació de l’ONU, envíen tropes dirigides pel general McArthur, que vol llençar una bomba atómica però és destituït per Truman. El xinesos comunistas van donar suport a Corea del nord i els americans es vanretirar perque no volien tirar la bomba ja que Truman havia tiratdos al Japó. El 953 Pau de Panmunjom on sginen la pau per quedar-se amb els territoris que tenien abans del conflicto. Conseque: +1 milió de morts i no reconciliació de les dues Corees.Japo i EUA veuen la necessitat d’ unir-se contra el comunismo.
5. Explica el conflicto del Canal de Suez. Esta situat a Egite. Amb la descolonització els països s van independitzar politicament però noeconomicament.Aquest fou el cas d egipte que tenia un rei que no manava perque tot i que era independent, els que manaven eren els anglesos i els francesos amb l’objectiu de controlar el canal de suez.Aquest també ere qui gestionaven els ingresos del canal. El 1952 va haver-hi un poc de estat que endorrocà la monarquia i instaurà una republica per modernitzar el país i desfer-se de francesos i anglesos,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Historia 2n Batx Tema 11 i 12 (catalàn)
  • Tema 11 Historia
  • Resumenes tema 11 y 12 2bachillerato vicens vives
  • Economia Española Y Andaluza Tema 11-12
  • Ciencies Naturals 2N Eso
  • Geografia Tema 11-12
  • Barroco. Arquitectura Y Escultura. Tema 12 De Historia Del Arte
  • Ret temas 11, 12 y 13

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS