Historia

Páginas: 4 (878 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2010
Els règims autoritàris
Característiques: oposició al sistema democràtic, nacionalisme radical, antiogrerisme i por a la revolució social, suport per part de les classes mitjanes.
Règimsautoritaris:
- Feixismes: Itàlia, Alemanya.
- Dictadures militars: Espanya, Hongria, Romania.
- Règims presidencialistes: Polònia.
Itàlia (1928-1939)-> Benito Mussolini.
Al segle 19 era monarquia iforma de govern= parlamentari, sufragi universal masculí. Es va aliar amb França i GB perquè aquests li van prometre grans extensions territorials. Si Itàlia entrava en guerra li concedien la meitatde l’imperi austrohongarès. Itàlia es vencedora. El tractat de Versalles posa fi a la PGM. Es funda el partit feixista on hi ha:
Supressió de la llibertat política (partit únic i censura de lapremsa), el poder dictatorial queda sota mans de Mussolini. Hi ha persecució al moviment obrer. S’intenta controlar la societat, la sociabilitat i l’oci.
Nazisme alemany. Hitler.
precedents: derrotamiliar i enfonsament del sistema polític, revolució comunista, tractat de Versalles on hi va haver pèrdues territorials, indemnitzacions i desmielinització, crisi econòmica que va causar hiperinflació.El règim nazi va dur a terme la dictadura política- un partit únic on es va censurar la premsa i van sorgir els camps de concentració, es perseguia el moviment obrer, hi havia un nacionalismeradical on s’odiaven els jueus, hi havia control social, joventuts hitlerianes i política femenina, rearmament i expansionisme con a Espanya.
La segona guerra mundial
La Segona Guerra Mundial va ser unconflicte bèl·lic que va involucrar la majoria de les nacions del món, incloent-hi totes les grans potències,[1] organitzades en dues aliances militars: els Aliats i les potències de l'Eix. La guerrava començar amb l’ invasió alemanya de Polònia. Alemanya va ocupar: Dinamarca, Noruega, Bèlgica, Països Baixos i França.
La guerra va començar la matinada del 1 de setembre de 1939 quan Alemanya va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS