Historia

Páginas: 2 (301 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2010
Pere Bascú

1r CAFÉ grup A

EL DEPORTE MODERNO.CONSIDERACIONES ACERCA DE SU GÉNESIS Y DE LA EVOLUCIÓN DE SU SIGNIFICADO Y FUNCIONES SOCIALES

Teoria segons Carl Diem (1966):Perspectiva socio-cultural. Atribueix l’origen de l’esport al caràcter del poble anglès, ja que els homes tenen un impuls interior cap al joc net “fair play”, l’esportivitat, a la vegada quetenen un caràcter emprenedor, gust per les apostes i un valor afegit a la força física i a la seva demostració.

Teoria segons Richard D.Mandell (1986)

Mandell està més proper a unaperspectiva socio-económica. Nega que el caràcter del poble anglès sigui la causa del origen de l’esport, encara que el seu aïllament geopolític, les seves millors condicions de vida y lapossibilitat d’una mobilitat social les fa més favorables per a la seva pràctica y evolució. Per Mandell la gènesis y el desenvolupament de l’esport van lligats al procés d’industrialització.Teoria segons Norbert Elias (1992)

L’autor té una opinió més pròxima a una perspectiva socio-política. Per a ell, la gènesis y el desenvolupament de l’esport es produeixen gracies alprocés civilitzador anglès. Ja que va contribuir a la pau entre les classes altes. És una forma mimètica de combat o batalla. En aquest procés són importants els clubs anglesos. Essubstitueixen les lluites reals per les lluites esportives, descarregant així moltes tensions, tot i ‘agressivitat potenciada per alguns esports. Els clubs eren assossiacions selectes de caballers ygràcies a ells es van unificar les regles, tan dispars per la distància entre les diferents ciutats.

Teoria segons Brohm (1975)

L’autor té una perspectiva socio-crítica. Per a elll’esport s’origina a Anglaterra imitant un mode de producció capitalista, ideològica y de la cultura dominant, sota la supervisió de l’estat que comporta una modificació de l’estil de vida.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS