Historia

Páginas: 13 (3176 palabras) Publicado: 30 de enero de 2011
1ª Guerra Mundial
La Primera Guerra Mundial o Gran Guerra fou un conflicte armat que va tenir lloc entre 1914 i 1918, y que v produir mes de 10 milions de morts. Mes de 60 milions de soldat europeus foren mobilitzats desde 1914 fins a 1918. Originat a Europa per la rivalitat entre les potencies imperialistes, es transformà en el primer en cobrir mes de la meitat del planeta. En el seu moment vaser el conflicte mes sagnant de la historia. Abans de la 2ªG.M., esta guerra es solia dir la Gran Guerra o la Guerra de Guerres. Fou la segona guerra mes nociva de la historia després de la 2ªG.M.
Període entre guerres
Els primers anys de la postguerra van estar marcats per la dificultosa aplicació dels tractats de pau de 1919. No obstant això, la segona meitat dels anys vint es va obrir unperíode de concòrdia internacional que va il·lusionar als contemporanis.
La depressió de 1929 y el ascens de Hitler al poder demostraren el caràcter efímer de este temps de harmonia. Els anys trenta prepararen el camí cap a una segona y encara mes destructiva conflagració mundial.
Crisis financera any 29
El Crack del 1929, també anomenat la caiguda de la Borsa de Wall Street, representa la fallidadel mercat de valors que ocorria a finals d'octubre, de 1929. Començava el 24 d'octubre "Dijous negre" i continuava fins el 29 d'octubre de 1929 "Dimarts negre", quan el valor de les accions en el New York Stock Exchange (NYSE) queia de forma imparable. De fet, els darrers dies varen viure una agitació del mercat amb fortes vendes provocades per pànic intercalat amb períodes breus de recuperació...Era el principi de la gran depressió.
2ª Guerra Mundial
La segona Guerra Mundial va ser el conflicte mes gran i sagnant de la historia mundial, en el que es van enfrontar les Potències Aliades y les Potències del Eix, entre 1939 i 1945. Les forces armades de mes de setanta països participaren en combats aeris, navals i terrestres. Per efecte de la guerra va morir al voltant del 2% de lapoblació mundial de la època, la seua major part civils. Com conflicte mundial va començar el 1 de setembre de 1939 per a acabar el 2 de desembre de 1945.

Autobiografia
Jo vaig nàixer en una petita granja, a un poble rural a l’oest de Detroit, Greenfield. Els meus pares van ser en William Ford i en Mary Litogot. Mons pares de eren de descendència anglesa, però havien viscut a Irlanda. A la famíliaérem 5 germans: jo en Henry, Margaret, Jane, William i Robert
Durant l’estiu de 1873, vaig veure per primer cop una màquina autopropulsada: una de vapor que podia ser utilitzada per activitats agrícoles. L’operador Fred Reden l’havia muntat sobre rodes, que les havia connectat mitjançant una cadena. Em vaig quedar meravellat amb la màquina i en Reden em va ensenyar com encendre y fer anar el motor.Jo mes endavant vaig dir que l’experiència esta va ser la que em va ensenyar que jo era un enginyer per instint.
Aquesta passió pels motors la vaig portar fins a ma casa. Mon pare em va donar un rellotge de polsera al començament de la meva adolescència. Als 15 anys tenia una bona fama de reparador de rellotges, havent fet ja mes d’una dotzena de reparacions als amics i veïns.
La meva mare vamorir el 1876. Va ser un colp molt dur que em va deixar destrossat. Mon pare s’esperava que jo finalment em faigues carrec de la granja familiar, però jo odiava este treball. Per altra banda, amb la meva mare morta ja no quedava res a la granja que m’atragués. Mes tard vaig confesar, “Mai vaig tenir un amor particular per la granja. Era la mare a la granja a la que estimava”.
Al 1879 vaig deixarma casa i em vaig dirigir a Detroit per treballar com aprenen de maquinista, primer vaig treballar a F.Flower & Bros., i més tard a Detroit Dry Dock Co. Al 182 vaig tornar a Dearborn per treballar a la grnja i em vaig encarregar de l’ús de la màquina de vapor portàtil Westinghouse fins a convertir-me en un expert. Açò em va dur a ser contractat per la companyia Westinghouse per a donar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS