Historia

Páginas: 3 (649 palabras) Publicado: 6 de abril de 2011
EXERCICIS D’HISTÒRIA

7.4) Argumenta, a partir d’aquest text, la significació política de la insurrecció.
La conquista s’ha d’aprofitar quan es té el moment favorable i han de contribuir-hi lesarmes i cops militars, intervenint els homes i tots els objectes que facilitin els grups politics, societats i individus aislats que no formin part a cap partit.
El que s’ha de fer es realitzar laconquista amb la máxima violencia per fer reduir el enemic lo abans posible. Un cop s’agi fet aixo el que es farà serà posar a la pressó tots els directiu importants del govern.

7.5)Quin sector estavaimplicat en la insurrecció contra la República, segons aquesta font? Et sembla fiable? Aquest testimoniatge? Per què? Quin era el nucli principal de la insurrecció, segons l’autora d’aquest text?
Elsector militar. No em sembla fiable perquè forma part de la falange i nomes apoiaven unes idees politiques i no era un home molt nutral per opinar algu relacionat sobre la república.
El centre erala guerra, els cops miliars, Francisco Franco.

7.14)Explica en què consistia la declaració de l’estat de guerra a partir de la font 14. Explica, a partir de les fonts 13,14 i 16 l’alliberaciójurídica dels insurrectes.

La decisió de l’autoritat militar d’una zona segons la qual totes les garanties constitucionals queden suspeses i els habitats de la circumscripció passen a dependre del codijusticia militar.

7.15)Resumeix per escrit la informació que dóna aquest mapa i argumenta per què, com a conseqüencia de la insurrecció militar, es va desencadenar a Espanya duran una guerra civil.Els rebels van triunfar generalment en zones rurals com Castella, Aragó, Galicia, Navarra,Àlaba, el nord d’Extremadura i la zona d’Andalusia occidental a part també Mallorca Eivissa les canaries iel protectoral del Marroc.
En canvi l’altre zona del país va se de la República que eren els encarregats de protegir les ciutats més grans i les zones industrials.

7.24)Explica, amb paraules...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS