Historia

Páginas: 4 (836 palabras) Publicado: 12 de abril de 2011
Comentari de text: Discurs de Carlos Arias Navarra el 1974

1.Identifiqueu les idees més importants del document i situeu-li en el seu context històric.

-Algunes de les idees mésimportants del text són: primer ens parla de la successió que hi haurà amb la proclamació de Don Juan Carlos. El govern serà qui faci les normes del desenvolupament polític. Es retirarà el projecte de Ley deRégimen Local i es farà un text nou. El nou reglament de les Corts on imposa al govern un projecte on es desenvolupin la funció parlamentària. El desenvolupament de la Llei Sindical que imposaràl’estudi de decrets de reconeixement dels Sindicats oficials i elaboració dels estatuts. I per últim, la redacció d’un estat de dret d’Associació per promoure els criteris dels principis i normes de les lleisfonamentals.

-Aquest discurs va ser fet per Carlos Arias Navarro l’any 1974, quan aquest va formar un nou govern, després de l’assasinat de Carrero Blanco, on va presentar un projected’obertura que contemplava un pluralisme polític. Els sectors ultradretans van veure el perill de la destrucció del règim. Era una època on es veia la incapacitat del franquisme per adaptar-se a les demandessocials i al context internacional va precipitar la crisi del règim.

2. Exposeu la trajectòria política d’Arias Navarro i quin càrrec tenia en aquell moment. Expliqueu els fets més destacats de lapolítica franquista en els seus últims anys (1973-1975).

-El gener de l’any 1974 es va formar un nou govern, presidit per Carlos Arias Navarro, que pretenia unir oberturistes i immobilistes.En el seu discurs es veu la idea que ell tenia de fer un projecte d’un cert pluralisme polític. Arias va prometre una llei municipal que permetria elegir els alcaldes i els membres de les diputacionsprovincials, també va anunciar reformes sindicals i una nova llei sobre associacions polítiques.

-Malgrat que el creixement econòmic i el canvi social van ser dos elements importants en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS