historia

Páginas: 3 (531 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2013
El fet de que tot seguís igual i les reformes promeses no canviessin, el poble es va emprenyar encara molt més. Hi havia molt més malestar . Un altre causa d’aquest malestar va ser l’esclat de laprimera guerra mundial. Les fabriques es van transformar en industries de guerra i la producció agrària dels pagesos va disminuir. Hi havia escassetat de productes, els preus van pujar i els salaris vandisminuir molt. La fam es va estendre per tota la població.
A més a més els militars no volien anar a la guerra, ja que s’havien que si hi anaven moririen, i no volien morir. Així doncs ja no hihavia confiança en el tsar i gran part dels militars va posar-se en contra del tsar, a favor del poble.
Al febrer del 1917 va haver una manifestació a Petrograd i els grups populars van sortir alcarrer per demanar la fi de la guerra i millorar les condicions de vida. Com que partits polítics van pressionar molt al tsar i part de l’exèrcit estava en contra del tsar, es va veure obligat a abdicar.A partir d’aquell moment va agafar el poder la Duma i va imposar un govern provisional presidit per el príncep Livov.
Aquest govern va prometre que hi haurien unes reformes polítiques i socials,els treballadors treballarien només 8 hores, hi hauria llibertat d’opinió, de reunió… però també va dir que la guerra es mantindria.
La caiguda del tsar no va posar fi als problemes. La guerracontinuava, les condicions de vida no milloraven i els soviets volien que la guerra s’acabés . Aleshores va aparèixer una dualitat de poder entre el govern provisional i el dels soviets.
El govern Livovva ser desbordat pel moviment popular, liderat pels soviets, que demanaven que es complissin les reformes i acabés la guerra. Lenin va tornar de l’exili i defensava que la revolució liberal burgesas’havia de convertir en revolució del proletariat. També va fer una crida a favor de la sortida de la guerra i la retirada del suport dels soviets al govern provisional.
Paral·lelament les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS