HISTORIA

Páginas: 5 (1120 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013

Alt Urgell es troba als Pirineus a la zona nord-occidental de catalunya. Té una forma allargada, aquesta forma és deguda pels 46km del riu Segre, que regla la vall principal i és l'eix de la comarca.
Es tracta d'una comarca amb grans varietat paisatgística. La vegetació és diferent a les diverses valls, tot i que en general és vegetació submediterrània.
El clima de la comarca és moltvariable. Hi ha clima mediterrani i en les zones més al nord i a major alçada predomina el clima Muntanyès.
Una de les característiques principals del paisatge de la plana urgellenca és la presència de dos rius que conflueixen la Valina que ve d'Andorra i el Segre de l'alta Cerdanya i baixa Cerdanya.
El conreu que predomina és el secà, perquè és una comarca que hi ha moltes pluges.
El seu relleu ésMontanyés.
L'utilitzacio del sòl és principalment pels herbacis, perquè les terres estan millor preparades pels herbacis que pels arbres i també perquè treballen en pastures.
Les explotacions que més predomina son les mitjanes amb unes explotacions de 405, encara que se aprofita nomes un 3'09 % d'hactariès. Per un altre banda les grans explotacions son les que tenen més hactariès per conrea, peròson les que tenen menys explotacions d'un 104% només se aprofita un 0'34. Les petites explotacions tenen moltes explotacions per les hactariès que té aprofitant el 39'10 de les hactariès.

És una empresa que porta més de 50 anys d'experiència.
Treballant amb rentadores industrials, però també treballant amb túnels de rentat amb cinta transportadora, túnels de rentat amb tambor rotatiu, túnelsde rentat amb transport aereo, rentadores rotatives, rentat tipus cabina i rentadores especials.
El procés que tenen de fer els seus productes es fer les rentadores a medida.
L'empresa només compta amb cinc treballadors.
L'objectiu que té l'empresa és poder seguir endavant i poder vendre rentadores i no haver de tancar l'empres, ja que la situació actual que té no és bona, ja que la crisi aafectat molt en aquesta empresa i això a fet que les seves vendes hagin baixat, tot això a fet que redueixi la seva plantilla és per això que només tinguin 5 treballadors per ells
La meva comarca és el Gironès i no se troba entre les 3 principals comarques turístiques, però he de dir que la meva comarca també és una zona turística important.
Té el atractiu de tenir bones platges i bones muntanyes,al tenir platja i muntanya fa que els turistes tinguin més opcions per escollir on volen passar les seves vacances, el clima que tenim és molt bo i als turistes els agrada molt, el que també tenim que els agrada molt als turistes són moltes zones d'oci i molts restaurants.
En l'any 2008 vam tenir aproximament uns 2.890 turistes repartits entre hotels, càmpings i cases rurals.
En les temporadesaltes de turisme el sector d'hostaleria agafen gent per treballar per ells, per poder atendre la demanda sense dificultat.
El turisme que tenim en la meva comarca és tant d'edat jove, com d'edat major.
Per mi per tenir més turisme podria millorar les infraestructures i sobretot fer reformes en el nostre aeroport per fer-lo més gran per poder tenir més vols ja que no tenim varietat de turistes,perquè tenim uns vols en concret. Per millorar el que també faria seria un gran complexa de diversió, tot i que tinguem parcs aquàtics qenciesue per mi se han quedat petits i antics.
El grau de sactifació que ofereix la meva comarca és bastant bo, per tot el que els podem oferir, en canvi el que se refereix al meu municipi que es Salt no és res bo, perquè no tenim res d'oferir, tot que crec que elgrau de sactifacio de la meva comarca és bo crec que es podria millor
Conclusió i valoració
Aquest trimestre me anat bastant be, me agradat molt perquè après moltes coses de ciutats i sobretot de la meva ciutat. Tot i que me anat be he de dir que me a costat molt i me tingut que esforça molt, però he de dir que estic contenta perquè el meu esforç a tingut la seva recomençà.
La meva valoració...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS