historia

Páginas: 5 (1114 palabras) Publicado: 8 de abril de 2013











1) Situeu l’obra en el context cronològic, històric i cultural corresponent.

La llibertat guiant al poble  és una obra del pintor francès Eugène Delacroix. Es tracta d'una pintura al·legòrica en la que es mostra la  Revolució de Juliol de l'any 1830. Es la França de la restauració borbònica, del qual van reconstruir un nou ordre a Europa, es l’època del Congres de Vienaque va fracassar al 1830 i obre les portes a la monarquia liberal amb un rei que va durar fins al 1848, on s’abolirà la monarquia liberal i s’instaurarà definitivament la República Francesa.

sense Moviment cultural, el Romanticisme, sí converteix en bandera de les Joves Generacions Que Aspiren a encarnar en la política, la literatura, la filosofia i sabor Totes les arts els PrincipisRevolucionaris Que el 1814 Queden momentàniament soterrats. El Romanticisme tradueix l'Atmosfera de les Revolucions convertint-se en l'ONU crit de llibertat, Llibertat de l'artista, Que menysprea les Normes del Neoclassicisme i Segueix Lliurement seu propi inspiració, Llibertat dels Sentiments, Que fill expressats pecat recel, i llibertat dels pobles, sent els Moviments Revolucionaris sense TEMA freqüent del'obra d'art. ASI onada Un Nou Tipus Humà, Que implicacions una relació art-Societat Diferent. L'Artista Deixa de ser Domèstic Del poder i això afavoreix el seu esforç paràgraf emancipar de les directrius acadèmiques.



2) Digueu a quin estil pertany l’obra i enumereu cinc característiques formals o conceptuals de l’arquitectura, l’escultura o la pintura d’aquest estil.

Tant el corrent alque pertany l’artista, com l’estil personal i propi de l’autor es l’estil romanticista (romanticisme). Els primers pintors romàntics van sortir dels tallers de David i els seus deixebles, però van deixar de banda les convencions neoclàssiques i van enllaçar amb els valors de la pintura barroca. Les característiques de la pintura romàntica francesa són: Recuperació de la força del color,alliberant les formes, separant pintura d’escultura. Es recupera la llum vibrant, que reforça les taques de color. Composicions dinàmiques, de figures convulses i gestos dramàtics.  Culte al paisatge, motiu per desplegar els colors lluminosos i per situar-hi els éssers humans, per projectar-hi l’estat d’ànim, etc.  Temes de revolucions polítiques o de desastres, enfrontament fatalista amb la natura.

3)Expliqueu les característiques formals (dibuix, color…), compositives (estructura, línia d’horitzó, perspectiva…), tècniques (oli, fresc, tremp…) i de suport
d’aquesta obra.

Es tracta d’un oli sobre tela on en destaquem els colors ocres, i els colors de la bandera francesa, el vermell i el blau. En quant a la pinzellada és solta. Pel que fa a la llum, es irreal, malgrat que pot semblar real esveu que les figures estan il·luminades de no se sap d'on, portant una sensació de irrealitat. L’expressivitat la trobem amb un gran dinamisme en la acció del poble, està en moviment en plena acció, però aquesta acció ve cap a nosaltres. Es tracta d’una composició piramidal, a partir d’un vèrtex que es la punta de la bandera que sosté la "Llibertat" amb grans similituds compositives amb l’obra de"El rai de la Medusa".

4) Expliqueu el tema representat. Iconografia. Significat i funció.

La Llibertat guiant el poble representa a les revolucions burgeses del 1830, amb l’aixecament popular, del qual es va enderrocar l’últim rei borbònic i va instaurar una monarquia constitucional amb el regim borbònic va tenir una existència relativament curta, per tant representa aquests fets.

Es unaobra per mostrar al Salo de Paris de 1831, propagandística i revolucionaria, a mes, amb el temps es una funció commemorativa, ja que va ser adquirida per el rei Lluis Felip I, per desprès retirar-lo del públic, i fins 30 anys desprès no es va demostrar que també era un quadre simbòlic.

En aquest quadre hi trobem diferents símbols.
En primer lloc la llibertat, amb la dona amb un barret...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS