historia

Páginas: 3 (575 palabras) Publicado: 8 de junio de 2013
L’entrevista d’Hendaia es va produir el 23 d’octubre de 1940 , on Francisco Franco es va entrevistar amb Adolf Hitler, acompanyats dels seus ministres d’Afers exteriors, Ramón Serrano Suñer (Espanya)i Joachim von Ribbentrop (Alemanya). El resultat va ser que Espanya finalment no va entrar en la guerra com a bel·ligerant, encara que avui dia es discuteix si això va succeir perquè Hitler no estavadisposat a cedir a les demandes formulades per Franco com a requisit per entrar a la guerra, si Franco va elevar les seves peticions en forma excessiva i intencional per descoratjar a Alemanya i aixíaconseguir la neutralitat del país, o si va ocórrer una barreja d’ambdós factors.

També es discuteix fins que punt la informació secreta que li va passar Wilhelm Canaris (qui li va assegurar aFranco, a esquena d’Hitler, que Alemanya no guanyaria la guerra), influeixo en les decisions que posteriorment prengués Franco. Les demandes territorials sostingudes com a punt partida per ambduesdictadures per afrontar les negociacions eren:

Per part d’Hitler, la cessió d’una de les Illes Canàries, una base naval en Mogador o Agadir i, pel que sembla, la illa de Fernando Póo.
Per part deFranco, a més de la colònia britànica de Gibraltar, el lliurament a Espanya de Orà, el Marroc i Guinea, tres parteixes integrants de l’imperi colonial francès. A més es va suggerir la possibilitat delliurar als espanyols també el Rosselló francès.
Així i tot, uns altres creuen que si Hitler (o tal vegada Mussolini) hagués exercit una ferma pressió sobre Franco, és de preveure que tard o d’horas’hauria aconseguit l’entrada d’Espanya en la guerra del costat de l’Eix. Però Hitler va canviar els seus plans, tal vegada atabalat per assumptes més urgents (preparar la Operació León Marí o la OperacióBarbarroja), o estimant que l’entrada d’Espáña en la guerra no seria decisiva ni d’importància ineludible.

cal indicar que Hitler considerava que el Lebensraum o “espai vital” del III Reich estava...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS