Historia

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2011
1. Per què va ser emprat el mot, Amèrica per batejar el nou continent?
El nou continent es va batejar amb el nom d'Amèrica perquè Amerigo Vespucci va ser el primer navegant en adonar-se que lesterres descobertes per Cristòfor Colom formaven part d'un nou continent. Llavors, un editor alemany va proposar posar-li al continent el seu nom.

2. Per què es va denominar Índies les terresdescobertes, i indis els pobladors del nou continent?
Es van denominar Índies diverses regions d'Àsia i Amèrica per una confusió de les terres que havia descobert Colom quan intentava viatjar cap a Àsia peruna nova ruta, ja que en principi ell va creure que havia arribat a un arxipièlag de l'Índia, en comptes d'haver descobert un nou continent.
Per aquesta mateixa raó els seus pobladors es van denominarindis, perquè ell va creure que havia arribat a les Índies.

3. Què entenem per colonitzar? Fes una valoració dels mètodes dels colonitzadors castellans per implantar el cristianisme entre elsindígenes i per explotar les riqueses de les colònies.
Per colonitzar entenem que un conjunt de persones d'un país emigren a un altre per establir-se en ell, llavors imposen la seva cultura, la sevaestructura social i els seus interessos econòmics.
Els mètodes castellans per implantar el cristianisme i explotar les riqueses de les colònies era posar als indis sota l'autoritat dels conqueridors iobligar-los a treballar a les seves terres i a les mines mitjançant el sistema d'encomiendas i de mita.
Considero aquesta forma d'explotació i esclavitut com un maltracte injust a la població americana.4. Què eren les encomiendas?
Les encomiendas eren una institució característica de la colonització espanyola en Amèrica en la qual el rei concedia a un colonitzador un grup d'indis per a quetreballessin per a ell. A canvi, aquest els hi donava protecció i evangelització.

5. Quines conseqüències va tenir la colonització d'Amèrica per als indígenes americans?
Les conseqüències que va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS