historia

Páginas: 5 (1073 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2013
L’ús de les bombes atòmiques a la Segona Guerra Mundial.
Les bombes atòmiques són dispositius que tenen una gran quantitat d’energia explosiva degut a certes reaccions químiques que actuen en cadena i fa que exploti en forma de fong. Aquesta va ser desenvolupada pels Estats Units durant la Segona Guerra mundial que van utilitzar contra Japó, més concretament als territoris de Hiroshima iNagasaki cap al 6 d’Agost de 1945 que va posar un punt i final a la Segona Guerra Mundial. La primera bomba atòmica ``Little Boy´´ va ser llançada a Hiroshima el 6 d’Agost de 1945, on el president americà va trucar a Rússia i li va dir que el nen ja havia nascut que vol dir que la bomba estava de camí, i era una mica per amenaçar-los, i la segona va ser la bomba ``Fat Men´´ sobre Nagasaki el 9 d’Agostde 1945. Deien que tenien una tercera preparada però es sospita que era mentida, que ho feien per intimidar. Aquests atacs van ser ordenats per Harry Truman una vegada que Roosvelt el 12 d’Abril de 1945 va morir. Aquestes van ser les úniques armes nuclears utilitzades en tota la historia.
Quan Estats Units va entrar en guerra va ser al 1941 a causa de Pearl Harbor i havia de posar fre a Hitlerencara que la societat no volia ja que es veien aliens. Es considera que tindria que haver-hi entrar abans just a l’atac de Gran Bretanya i Alemanya al 1940. Aquestes bombes van ser dissenyades per els britànics però per falta de capital va passar a mans del americans al 1941 on la creació i el disseny costa al voltant de dos milions d’euros per bomba.
Les causes generalment van ser perquè volienser els primers que llancessin aquesta arma ja que els nazis estaven vençuts però tenien el dubte que tinguessin algun tipus d’arma nuclear encara que no hagués sigut tan forta i Rússia també s’estava preparant i no volien que s’atribuïssin el mèrit. A més l’havien de provar, havien de demostrar que eren els més poderosos ja que en aquell moment s’estava efectuant la divisió de blocs, encara quees considera que la causa majoritària va ser la Segona Guerra Mundial.
Va haver-hi certes hipòtesis de que Truman sense les bombes atòmiques hagués guanyat la guerra però, les va utilitzar per guanyar en rapidesa i a més per evitar moltes morts, tant de japonesos com d’americans. A més, els japonesos preferien rendir-se contra Estats Units que amb Rússia ja que Rússia no era tant poderosa i aixòhagués significat una vergonya pel Japó.
Les bombes es consideraven que eren necessàries perquè els japonesos havien demostrat un sentiment semi-fanàtic, como els atacs kamikazes d’Okinawa. Havien construït dues bombes i per provar-les era força arriscat llançar-la a zones despoblades i si no la llençaven tindria que haver-hi una guerra i això implicaria molts més morts als dos bàndols. També elus de les bombes es va difondre i amb això la construcció per part d’altres països per tant l’atac va ser tan ràpid que no li va donar temps a Rússia a reaccionar. En canvi hi havien altres que consideraven que no era necessària ja que pensaven que Japó s’hagués rendit amb la primera bomba llançada, però la realitat va ser que no perquè tenien un caràcter budista on creien a la reencarnació i elsuïcidi era un honor per a ells, i a més va fer més llarga la guerra. Una demostració a la Badia de Tòquio hagués servit per garantir les morts i destrosses que provocaria la guerra sense falta d’això. Les ciutats tenien poc nivell militar ja que un de cada sis era considerat militant. No era necessària tampoc perquè es van sacrificar milers de vides de japonesos simplement per la lluita de poder.Podrien haver utilitzar altres formes de destrucció com les bombes incendiaries sense falta d’armes nuclears.
D’un altre punt de vista hi ha els que consideren que els culpables van ser els científics per construir-les i altres que diuen que van ser els polítics per deixar que aquesta bomba es llencés, encara que culpar a uns o altres no repararà els danys causats en que es considera que més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS