historia

Páginas: 2 (344 palabras) Publicado: 11 de diciembre de 2013
Historia:
1. En qué va consistir l’anomeada transició demográfica? Quan es va fer a Espanya i a Catalunya i amb quines particularitats?
La transició demogràfica a Espanya va ser la davallada de lataxa de mortalitat que va disminuir tant gràcies a la millora d’alimentació i de les infraestructures urbanes higienicosanitàries. Per culpa de la davallada de la mortalitat i la elevada natalitatla població va augmentar molt.
A partir de la segona decada del segle XX es va produir un descens de la natalitat a Espanya a causa de uns nivells més alts d’urbanització i en la manera de pensar enla planificació familiar.
Tot i que va augmentar molt la població, la demografia Espanyola va sofrir un retard considerable en comparació els altres els altres països Europeus.
A Catalunya vaentrar en el procès de transició demografica, i va baixar molt la mortalitat, va passar del 23,3% el any 1900 al 15,5% l’any 1930, i va haver-hi un descens més petit de la natalitat que va baixar del26,1% el 20,3% al 1930. L’esperança de vida va passar del dels 45 anys el 1910 a 54 anys el 1930. A Catalunya van passar d’1,8 a 2,8 milions, va augmentar tant gràcies a la migració.

2.Quinsimportants moviments migratoris es van produir a l’Espanya de l’inici del segle XX? Explica’n les causes i els llocs d’origen i de destinació dels emigrants. Com va afectar Catalunya aquestes emigracions?
AEspanya el segle XX els principals moviments que va patir van ser les migracions interiors, la majoria de població es traslladava cap els sectors moderns de l’economia i per culpa d’això la poblacióactiva agrària es va reduir. Madrid i Barcelona van ser les principals localitats on es traslladava la població ja que hi havien els principals centres industrials en expansió, desprès les seguia lesciutats de Bilbao i Sevilla, que ambdós es van convertir en el principal lloc d’atracció d’emigrants, procedents sobretot de les regions més rurals com per exemple: Castella, Murcia, Aragó i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS