Historia

Páginas: 2 (350 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
1- CAUSES DE LA REVOLUCIÓ
1.1-CRISI ECONÒMICA

L'any 1866 es va fer evident la crisi econòmica a nivell internacional, la primera gran crisi del sistema capitalista. A Espanya aquesta crisi vacoincidir amb una crisi de subsistències.

a- Crisi financera: baixada del valor de les accions a la borsa a causa de la crisi dels ferrocarrils. Moltes entitats financeres van cancel·lar els crèdits ivan estendre l'alarma entre els particulars i les empreses.

b- Crisi industrial: sobretot a Catalunya, la indústria tèxtil es proveïa amb cotó del EUA, però la guerra de secessió (1861-1865) vaencarir la importació de cotó, provocant un període de fam de cotó. Moltes petites indústries no van poder plantar cara a la puja en un moment en que baixava la demanda a causa de la crisi econòmicageneral.

c- Crisi de subsistències: un seguit de males collites va donar com a resultat una escassetat de blat. Com a conseqüència els preus van pujar un 100% entre 1865 i 1868. El pa va pujar i elmateix va passar amb altres productes bàsics. La combinació de la crisi agrícola i industrial, va agreujar la situació provocant violència social al camp i a les ciutats.

1.2- DETERIORAMENT POLÍTIC1866: Revolta dels sergents de la caserna de San Gil> forta repressió i O'Donnell és separat del Govern per la reina qui entrega el poder al partit moderat (Narváez, González Bravo). El partitmoderat va actuar per decret, va tancar les corts i es va fer el sord davant els problemes del país.
1867: Pacte d'Ostende: el partit progressista del General Prim i el Partit Democràtic es comprometien aposar fi a la monarquia isabelina i deixaven la decisió sobre la nova forma de govern (monarquia o república) en mans d'unes corts constituents que serien elegides per sufragi universal.
El mes denovembre, després de la mort d'O'Donell, el general Serrano, nou cap dels unionistes, s'adhereix al pacte d'Ostende aportant bona part de la cúspide de l'exèrcit, i això li va donar un caràcter...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS