historia

Páginas: 8 (1791 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2013











1. La conquesta d’Europa de Napoleó
Napoleó Bonaparte (1769-1821).Després de ser coronat a França com a emperador, va intentar emprendre política de conquestes per aconseguir dominar Europa. L’any 1812 , França tenia el màxim poder a Europa. Però a partir de llavors, va tenir dificultats amb l’Imperi espanyol i va fracassar en territori Rús, això va causar el declivi deNapoleó -> van desterrar a Napoleó a l’Illa d’Elba( on crea un Imperi), amb l’exili d’aquest, els màxims enemics de Napoleó, l’Imperi Rús,Prússia, Gran Bretanya i Àustia(absolutistes), van restaurar a França l’ABSOLUTISME, va pujar al poder la Família Reial Borbònica,amb la figura de Lluís XVIII .Després de 100 dies, Napoleó tornà a Paris, però va ser altre vegada enviat a l’illa de Saint Helena ,ja que va ser derrotat a la Batalla de Vetar-lo l’any 1815.


2. La Restauració ( Congrés de Viena)
Entre el 1814 i 1815 es van reunir al Congrés de Viena les Grans potències( Àustrica, Prússia, Gran Bretanya,Rússia..) dirigides per un inspirador dels principis de la Restauració, l’austríac Metternich. L’objectiu era retornar a França a la situació anterior a la Revolució Francesa(ÀnticRégim), també pretenien posar fi als principis de sobirania nacional i constitucionalisme, i el legitimisme, és a dir, dret dels monarques a heretar el tro, que aquests havien estat deposats per Napoleó.
El Congrés de Viena va suposar la remodelació de les fronteres d’Europa(equilibrar les forces de les grans potències per mitjà de les restes de l’imperi Napoleònic, beneficiats, Gran Bretanya,l’imperi Rus, Austríac i el regne de Prússia,van perjudicar a França, i va imposar els principis per regir la política internacional, mitjançant la celebració de congressos per solucionar alteracions d’equilibri internacional, i amb el dret d’intervenció.
Al Setembre de 1815, per prevenir qualsevol altre revolta es va crear la Santa Alianza, un pacte que varen firmar Rússia, Àustria i Prússia, va sercreada per iniciativa del Tsar Alexandre I, tenia com a objectiu mantenir el absolutisme.
3. L´aparició de dos moviments ideològics: Nacionalisme i Liberalisme.

NACIONALISME:
A partir de l’any 1820 s’inicien els primers moviments nacionalistes amb l’objectiu d’aconseguir la independència nacional i aconseguir un estat propi.

LIBERALISME:
El liberalisme és un corrent de pensamentfilosòfic, social, econòmic i d'acció política, que promou les llibertats civils i el màxim límit al poder coactiu dels governs sobre els éssers humans.
• El desenvolupament de les llibertats individuals i, a partir d'aquesta, pel progrés de la societat .
• L'establiment d'un Estat de Dret, en el qual tots els éssers humans, incloent aquells que en cada moment formin part del Govern, estiguinsotmesos al mateix marc mínim de lleis.
Durant la Restauració Dels Liberals es van formar organitzacions secretes(francmaçons, carbonaris italians i decabristes russos),defensaven la insurrecció contra l’absolutisme, es va estendre sobretot a les ciutats.
Entre l’any 1829 i el 1839, es va produir un segon moviment liberalisme, la intervenció popular va afavorir la derrota del poder aristocràtic al’Europa occidental. A França va suposar l’enderrocament dels Borbó i es va implantar la monarquia constitucional amb Lluís Felip d’Orleans, també va comportar la independència a Bèlgica.
A l’any 1830 desapareix l’absolutisme a Europa occidental, consolidació de la gran burgesia propietària i la aristocràcia que mantenia el poder econòmic a canvi de renunciar als privilegis estamentals.

4. Laprimera gran onada revolucionària:1820
4.1Característiques de les revolucions de 1820
Van sorgir com a reacció al restabliment de l'Antic Règim, Restauració, pel Congrés de Viena de 1815, després de la derrota de la França revolucionària. És la primera de les anomenades onades revolucionàries que van sacsejar Europa el 1820, 1830 i 1848Aquestes revolucions van ser portades per el sector...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS