Historia

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 28 de enero de 2014
La Fronda













Josep Mas
Bernat Rami
Aaron Sánchez
Joan Plana



En aquests primers paràgrafs farem una breu explicació del tema triat – La Fronda – període que va desdel 1648 al 1653. La fronde van ser uns moviments d’insurrecció que es van dur a terme a França durant la regència d’Anna d’Àustria i la minoria d’edat de Lluís XIV. El nom prové de les fones queportaven els sosllevats en el primer aixecament a París. Es divideix en dos parts: la Fronda parlamentària i la Fronda dels prínceps.
El context on va néixer aquesta revolta es deu a una crisieconòmica i l’augment de la pressió fiscal a causa de la Guerra dels Trenta Anys. El cardenal Mazarino va apropiar-se de la paulette i va forçar a París a pagar impostos. La Fronda no va començar com unaguerra, sinó com una carrera per acumular poder i control. El Parlament de París es va enfrontar contra la regència, sobretot un sector de la noblesa, per tal de modificar la política fiscal. Els líderseren prínceps descontents com Condé que serà protagonista sobretot el final del procés.
A continuació la primera fase de la Fronda – la Fronda parlamentaria – va començar el 13 de Maig de 1648 desprésd’unes maniobres de Mazarino per voler controlar les sessions, les Corts es van reunir a la Càmera de Sant Lluís del Palau de Justícia on els magistrats van redactar una llista de 27 articles. Laregent va accedir però, amb la victòria de Condé a Lens el 20 d’agost contra Espanya, Mazarino va aprofitar per arrestar els caps de la Càmera de Sant Lluís i això provocà la sublevació de París en elfamós dia de les barricades, el 26 d’agost. El 24 de setembre la Corona acceptà els articles de la càmera, reduïts per això i el rei tornà a París.
Posteriorment vindria la primera guerra de laFronda ja que Mazarino no es va donar per vençut i convocà 4000 mercenaris de l’exèrcit de Condé. La Corona va emigrar de París cap a Saint-Germain-en-Laye el 6 de gener de 1649. Condé va bloquejar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS