Historia

Páginas: 2 (278 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
El camp de concentració de Mauthausen (des de l'estiu de 1940, Mauthausen-Gusen) va ser un grup de camps de concentració nazis situats entorn de la petita localitat deMauthausen a Àustria, aproximadament a 20 quilòmetres de Linz.

Inicialment va ser un sol camp en Mauthausen, però amb el temps es va expandir fins a convertir-se en undels complexos de camps de concentració més gran de la zona nazi d'Europa.1 2 A part dels quatre subcampos principals en Mauthausen i la propera Gusen, més de 50 subcampos,localitzats per tota Àustria i el sud d'Alemanya, van utilitzar als ocupants com esclaus. Alguns camps subordinats al complex de Mauthausen incloïen fàbriques de munición,mines, fàbriques d'armament i plantes d'ensamblaje de l'avió Em 262.

Al gener de 1945, els camps, dirigits des de l'oficina central en Mauthausen, contenien uns 85.000presoners.3 El nombre de víctimes roman desconegut, encara que la majoria de les fonts les xifren entre els 122.766 i les 320.000 en tot el complex. Els camps van formarun dels primers camps de concentració massius en l'Alemanya nazi, i van anar els últims a ser alliberats pels Aliats Occidentals o la Unió Soviètica. Els dos campsprincipals, Mauthausen and Gusen I, van anar els dos únics camps de tota Europa etiquetats com camps de "Grau III", el que significava que eren els camps més durs per als"Enemics Polítics Incorregibles del Reich".1 A diferència de molts altres camps de concentració, que eren para tot tipus de presoners, Mauthausen va ser utilitzat principalmentper a tasques d'extermini de la intelligentsia, gent educada i membres de les classes socials altes de països subyugados per Alemanya durant la Segona Guerra Mundial.4
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS