Historia

Páginas: 12 (2984 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
PREGUNTES TEMA 5
1.‐ Comenta el Gràfic i destacant quins van ser els factors que van provocar la hiperinflació a Alemanya
Van perdre el valor de la moneda, aquest es devia a les condicions que havien posat a Alemanya.
La hiperinflació Alemanya: la pèrdua del valor de la moneda no és la causa és la conseqüència.
El nivell de despesa publica es va mantenir elevat una vegada es va acabar laguerra.;
Les despeses eren més elevades que els ingressos perquè calia reconstruir el país.
Després de la guerra són necessàries unes despeses socials.
El nivell de despesa pública era molt important perquè els Alemanys havien de pagar les reparacions de la guerra als vencedors.
Incapacitat per augmentar els ingressos:
Perquè els governs que hi va haver després de la guerra eren dèbils.Perquè hi havia una situació social molt inestable ( a Alemanya hi ha enfrontaments armats) enfrontaments entre partits d’esquerres i dretes pel que fa política fiscal (alhora de definir).
Les autoritats alemanyes van lluitar de manera poc decidida contra la inflació
Alemanya no prenia mesures per controlar la inflació perquè així consideraven que no havien de participar en les reparacions deguerra.
2.‐ Comenta el Gràfic destacant:
a.‐ les diferents polítiques adoptades pels governs de França i Gran Bretanya a l’hora de retornar al patró or després de la I Guerra Mundial.
- En el cas de GB van decidir que el valor de la moneda era igual després de la guerra, perquè hi ha un gestor financer molt important que el que pretenia era tornar a ser el sector financer dereferència i per això havien de tenir una moneda forta i això amb una moneda revaluada no era possible.
- En el cas dels francesos van deixar fluctuar la moneda, adaptar-lo al valor real, hi havia més massa monetària en circulació i decideixen que la moneda valgués un 20% menys del que valia abans de la guerra.


b.‐ les conseqüències econòmiques i socials que van tenir aquestes polítiques.Conseqüències de GB: va comportar que disminuís el crèdit, incrementessin els impostos i disminuïssin les prestacions socials. Aquests fets provocaven una disminució del consum i de la inversió, i un augment de l’atur.
Van augmentar el valor de la moneda i això feia que es reduïssin les exportacions i que l’atur augmentés encara més. Era una economia exportadora que no s’havia “modernitzat”, era unaindústria antiga.
Conseqüències de França: va provocar inflació i això crea inversió, com que els productes eren més barats van incrementar les exportacions i això va fer que les empreses invertissin més
Increment del consum (més llocs de treball). L’economia francesa es recupera ràpidament, tenen entrades d’or perquè exporten molt més.


3.‐ Explica les arrels de la crisi dels anys trentaals EEUU.
La crisi en l’agricultura: l’agricultura nord americana té dos sectors molt importants: els cereals i el cotó. Aquests dos sectors van patir una crisi.
Cereal: es va reduir el consum, a EEUU als anys 20 es va produir un canvi en les pautes de consum, i això va fer que la gent consumis més cereals. Al baixar la demanda el estocs van ser més grans i això va provocar que baixessin elspreus. Es va incrementar la producció industrial, molts països que a causa de la guerra havien deixat de produir, van començar a produir una altre vegada.
Cotó: el preu del cotó va caure a causa de l’increment dels estocs mundials i moltes d’aquestes granges americanes es van arruïnar. En el cas de EEUU durant la primera guerra mundial es van incrementar molt les exportacions de producció agrariscap a Europa i els preus van pujar.
És un context favorable, molts grangers es van endeutar per produir més i obtenir més beneficis. I aquests grangers que es van endeutar no van poder pagar aquests diners i van perdre les seves guerres.
Procés de desertització: com els preus eren alts van tirar productes químics per tal d’augmentar la productivitat. Van augmentar tant la productivitat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia de la Historia
  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS