historia

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
HISTÒRIA DEL MÓN CONTEMPORANI
Alumne/a ( miriam tolrà hernán


3a Quinzena


ANÀLISI COMPARATIU DE TEXTOS
 
Aquestos dos textos permeten veure les grans diferències entre el Tractat deVersalles i els Pactes de Locarno. Del seu anàlisi es desprenen els canvis produïts a Europa entre un i altre.   
 
 
Text 1
 
“Prenent en consideració els compromisos respectivament adquirits enl’article 2 del següent Tractat, Alemanya i Bèlgica, i Alemanya i França, es comprometen a solucionar per via pacífica i de la manera següent totes les qüestions de qualsevol naturalesa  que siguin, quepuguin dividir-les i que no s’hagin pogut resoldre pels procediments diplomàtics ordinaris...”
 
 
Text 2
 
“Art. 42.- Es prohibeix a Alemanya mantenir o construir fortificacions tant a la partesquerra del Rin com a la part dreta...
 
Art.43.- Són igualment prohibits en la zona definida a l’Article 42 el manteniment i la concentració de forces armades...”
 
 
         Dels dos textosidentifica el que pertany al Tractat de Locarno i el que pertany al Tractat de Versalles.


El primer text l’identifiquem AMB EL TRACTAT DE LOCARNO, i el segon amb el TRACTAT DE VERSALLES.Justifica, en raó del seu contingut, la teva adjudicació.



El Pacto de Locarno: és el nom que van rebre el set pactes destinats a reforçar la pau en Europa després de la 1 guerramundial, firmat per els representants de Bèlgica, Checoslovàquia, França, Alemanya, Gran Bretanya, Itàlia Polònia en la ciutat de Suïssa de Locarno.

Va ser el fruit d'una sèrie de reunions a la quevaren assistir entre altres, ministra de asuntes exteriors alemanyes, francès i britànica, així com el jefe de govern italià Benito Mussolini.

En el primer acord França, Alemanya i Bèlgica reconeixienmútuament les seves fronteres i es van comprometre a respectarlas.




Tractat de Versalles: és considera a Alemanya culpable de la guerra, per la qual cosa per tant, hauria de pagar les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS