historia

Páginas: 26 (6258 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2014
Gerard Blanco 1r Batx C
Activitats tema 9

1.
Inflació: Augment general dels preus del mercat, que pot comportar la disminució del valor de la moneda.

Deute exterior: Suma d’obligacions que té un país respecte un altre, que es compon per el deute públic i privat.

Balança comercial: És la diferència entre les exportacions i les importacions de béns i mercaderies.

Patró or: Sistemamonetari internacional vigent fins al 1930. Establia que les monedes de tots els països que pertanyien a aquest sistema eren canviables per una quantitat fixe d’or.

Recessió: Fase depressiva d'una economia, quan el saldo de creixement és negatiu.
Hiperinflació: Pujada descontrolada dels preus.

Patró canvi or: Sistema mixt en el qual les monedes es recolzen tant amb l'or de les reservesmonetàries com amb la possessió de divises estrangeres.

Proteccionisme: Política econòmica basada en gravar amb elevats aranzels les importacions. Té com a resultat la disminució del volum del comerç internacional.

2.

Tres fases marquen l'evolució de la postguerra després de la I Guerra Mundial:
1) Boom econòmic (1919-1920). Va afectar a EUA i el Regne Unit principalment, va ser afavorit perla demanda de béns d'equip dels països europeus per reconstruir les economies.
2) Recessió (1920-1921). Provocada perquè EUA paralitzar la seva política de préstecs a tercers, la qual cosa va frenar la demanda d'aquests.
3) Recuperació econòmica (a partir de 1924). Afavorida per algunes mesures diplomàtiques, com el Pla Dawes, o monetàries, com la creació del reichsmark, que van possibilitar elcreixement econòmic entre 1924 i 1929.


3.
Els països europeus havien reconvertit les seves potències industrial per a finalitats bèl · liques durant la I Guerra Mundial, però a l'acabar van haver reorientar les seves economies a fins pacífics. A més s'havien endeutat per finançar l'esforç de la guerra i s'enfrontaven a la necessitat de pagar els seus deutes. Ambdues circumstànciesconstituïen els problemes més greus als que s'havien d'enfrontar els països europeus vencedors. Els països derrotats, per la seva banda, van haver de fer front a les reparacions de guerra que els van imposar les potències vencedores. EUA s'havia convertit en el gran creditor en haver estat el país al qual havien recorregut els seus aliats per finançar el seu esforç bèl · lic. Això li va permetretransformar-se en el centre financer.
4.
Els països contendents necessitaven béns d’equipament (maquinària, eines), va haver-hi una inflació a escala mundial i una gran recessió de 1920-21.
La causa del boom va ser que els països europeus necessitaven reconstruir les seves infraestructures i necessitaven béns, i com que es van mantenir els prestec es va generar una inflació molt gran.


5.
Van haver-hitres grups: els neutrals amb polítiques deflacionistes, el segon grup també i el tercer va haver-hi una hiperinflació.


7.
Taylorisme i fordisme: Sistemes de treball l'objectiu dels quals és maximitzar la productivitat per mitjà de la separació de tasques entre els operaris.


8.
Principalment perquè la borsa donava uns beneficis immediats molt superiors als de qualsevol empresa.


9.Els desequilibris econòmics dels anys vint es van deure principalment a la crisi dels sectors econòmics tradicionals deguda a l'estancament de les indústries tradicionals i la caiguda dels preus agrícoles per l'augment de la producció. Aquesta situació es va agreujar per: el descens de la capacitat de consum, el creixement dels estocs i l'estancament del comerç mundial a causa de lageneralització del proteccionisme. Finalment, la inestabilitat del sistema monetari i la inversió especulativa van conduir a l'economia nord-americana al crac de 1929 i la crisi econòmica que s'estendria per tot el món capitalista en els anys trenta.


10.
Bombolla especulativa: Situació borsària caracteritzada per una sobrevaloració de les accions de les empreses que no es correspon amb la producció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS