historia

Páginas: 2 (273 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2014
Doc 3. Constitució republicana del 1931

a. Quines són les principals novetats d’aquesta constitució amb les constitucions espanyoles anteriors?

El 9 de desembrede 1931 va ser aprovada la constitució espanyola per les Corts constituents després de les eleccions generals espanyoles del mateix any que van seguir la SegonaRepública i va ser vigent fins al final de la Guerra Civil espanyola, l’any 1939.

En aquesta constitució Espanya es declarava com a una república democràtica on tots elspoders emanaven del poble. Constituia un estat integral compatible amb l’autonomia dels Municipis i les Regions. La bandera va ser cambiada per una vermella, groga i lila.Tothom reconeixia als espanyols tots els drets individuals, a més, el de la propietat i també el d’igualtat amb la dona. El sufragi universal és directe i secret.L’Estat declarava no tenir cap religió oficial i es proposava eliminar l’ajuda econòmica a qualsevol Església.
Hi havia una voluntat descentralitzadora, amb el reconeixementdel dret de les províncies a reivindicar un règim autònom.
L’organització dels poders de l’estat es va fonamentar en la supremacia de les corts, amb una sola cambra, perun Tribunal de Garanties Constitucionals que havia de dictaminar sobre la constitucionalitat de les lleis i intervenir en els possibles conflictes entre les regionsautònomes i el poder central.
Hi havia la figura del president de la República, escollit per un col·legi electoral per 6 anys que tenia un cert dret de vet suspensiu ipodia proposar a les corts la reconsideració de qualsevol projecte de llei. Aquest nombrarà i separarà lliurement al president del govern i als ministres.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS