Historia

Páginas: 4 (831 palabras) Publicado: 15 de abril de 2014
1- A partir de la informació del Apunts Unitat 4, assenyala els fets puntuals que obren i tanquen el període l'Edat Moderna
El fet que obra l'edat moderna va ser el nou sistema economic anomenatcapitalisme que es va consolidarà amb l'arribada de la revolució industrial l'any 1453, i el fet que tanca l'edat moderna va ser la revolució francesa, l'any 1789.
2- A partir de la mateixa font,esmenta els factors que  van permetre el creixement de la població europea als segles XV-XVI? 
Uns dels factors importants que va permetre el creixement de la població, va ser la desaparició de les gransepidèmies ( Pesta negra). I també la estabilitat política.
3- 
A) Per què diem que la societat europea de l'Edat Moderna era essencialment rural i estamental? 
Diem que es estamental, perque  enlloc de classes socials la població està organitzada en estaments fixos que es transmeten de pares a fills. 
I tambe diem que es rural, perque la gent en aquella epoca no vivien en llocs urbans, iutilitzaven mes la agricultura que la industria.
B) Quin grup social va experimentar un creixement  del seu poder econòmic i de la seva influència a partir del segle XV?
La burgesia (mercaders icomerciants).
C) En què basava aquest nou grup la seva riquesa?  
 El poder econòmic de la burgesia no es basava en la propietat de terres, com el cas de la noblesa, sinó en la possessió capital, queinvertia en activitats productives.
4- 
A) Quin origen té el capitalisme comercial dels segles XV-XVI?
Tant els mercaders com el comerç existeixen des que existeix la civilització , però el capitalismecom a sistema econòmic no va aparèixer fins al segle XIII a Europa substituint al feudalisme . Segons Adam Smith , els éssers humans sempre han tingut una forta tendència a " realitzar barates ,canvis i intercanvis d'unes coses per unes altres". Aquest impuls natural cap al comerç i l'intercanvi va ser accentuat i fomentat per les Croades que es van organitzar a Europa occidental des del segle...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS