HISTORIA

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2014

Guerra d’Indoxina. Divisió de la península en tres Estats: Vietnam, Laos, Cambodja.
França havia conquerit una colònia a Indoxina al segle XIX composta de diversos territoris : Vietnam (Tonkin , Annan , Conchinchina ) , Laos i Cambodja .
Ocupat el territori pels japonesos , la guerrilla comunista del Viet - minh , va proclamar el naixement de la República Democràtica delVietnam el 2 de setembre de 1945, paral · lelament a la capitulació japonesa .
De Gaulle va respondre enviant tropes al comandament del general Lecrec per restaurar la sobirania francesa sobreel territori . Després d'un frustrat acord, els disturbis esclaten en la tardor de 1946 . La guerra havia començat .
Al principi , la guerra té el caràcter d'una guerra colonial . França,davant la mirada distant de les dues grans potències tracta de restablir el control sobre Indoxina , per això concedeix a l'antic emperador Bao Dai la independència d'un Vietnam que quedariaintegrat a la Unió Francesa .
La guerra , però, entra de ple en el marc de la guerra freda després de la victòria comunista a la Xina el 1949 i la guerra de Corea . Recolzats pels xinesos , elViet - minh es converteix en un modern exèrcit comandat pel llegendari general Giap . Malgrat l'ajuda financera nord-americana , les tropes franceses acaben sent derrotades en el 7 de maig de1954 a Diem Bien Fu .
França es veu forçada a la negociació i finalment s'arriba als Acords de Ginebra el 1954 . Laos i Cambodja accedeixen a la independència i Vietnam quedava dividit en unalínia d'armistici en el paral · lel 17 º . El nord quedava sota control del Viet - minh i el sud sota el domini de nacionalistes anticomunistes .
Els Acords recollien la previsió que en dos anysse celebrarien eleccions lliures per reunificar el país . Aquestes eleccions no van tenir lloc i va ser la guerra la que va continuar dominant durant molts anys la península d'Indoxina.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS