historia

Páginas: 4 (945 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
LA GUERRA FREDA
INTRODUCCIÓ:

-La pau després de la Segona Guerra Mundial va durar poc. Abatut el feixisme, aviat sorgiren discrepàncies profundes entre els aliats, especialment entre les duesnoves superpotències, els EUA i l'URSS. Aquestes discrepàncies, per raons ideològiques, econòmiques i polítiques, donaren pas a la formació de dos blocs antagònics: el bloc occidental, liderat pelsEstats Units, era capitalista i liberal, i el bloc oriental, liderat per l'URSS, era comunista. Cada superpotència va aglutinar dins el seu bloc diversos països, procurant estendre la seva àread'influència, en una cursa cap a la consecució de l'hegemonia mundial. D'aquesta manera, es va propiciar la divisió d'Europa (separada pel que Churchill va anomenar un "teló d'acer"), i del món, en dues àreespolítiques i ideològiques oposades sota la seva influència directa.
Les relacions tenses entre ambdos blocs s'anomenà Guerra Freda. L'expressió guerra freda fou utilitzada pel periodista WalterLippmann en el seu llibre The Cold War (La guerra freda), per definir l'estat de tensió permanent i desconfiança recíproca que s'havia generat entre els blocs i les superpotències (els Estats Units il'URSS).
Cap de les dues superpotències desitjaven un enfrontament directe, tot i que estaven disposades a mantenir una dura pugna per garantir el seu predomini en cadascun dels blocs. Els conflictes que hiva haver entre ells foren localitzats i mai es van arribar a generalitzar.
La Guerra Freda comença el 1947 i acaba el 1991, amb la desaparició de l'URSS. Durant aquests anys es van alternar períodesde tensió amb d'altres de distensió.
És a partir de 1947 quan es va començar a viure una situació de confrontació latent que va mantenir en suspens, molt a prop del conflicte, els ciutadans iciutadanes de tot el planeta. Fins al 1962 es van arribar a viure moments de gran tensió en diversos punts de la Terra, com ara Berlín, Corea, Indoxina, Suez i Cuba, alhora que s'aplicava dins de cada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS