HISTORIA

Páginas: 5 (1020 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2014
26/11/2014

LTI

L’autor del LTI es dedica a estudiar la llengua, ell s’anava adonant com els nazis anaven canviat de sentit a les palaules.

Els jueus que havien viscut la Primera Guerra Mundial, que havian tingut una formació marxista eran molt actius al centre d’Europa, on Marx els havia format, agafant les seves idees i aplicant-les a la républica. Aquets jueus per tant, veien quepassava a Russia i tenien una formació marxista.
L’any 1918 una setmana abans d’haver acabat la guerra, el Kaiser havia marxat i Alemanya queda finalment destruida.
L’any 1922 Felix era un jove ric, que li interesava molt la politica, va organitzar la primera setmana de treball marxiste. La majoria de gent que es va apuntar procedia al món jueu. La setmana va tenir exit. L’any 1923 es va fundarl’Institut de la Recerca Social. Es van adonar que el marxisme, a la unió soviética provocara una dictadura. Molta gent volia pertanyer a l’Institut, la gent no confiava amb l’institut. Van voler canviar de nom al institut, i es va anomenar l’Escola de Frankfurt.


Escola de Frankfurt (Institut de la Recerca Social)
Membres que pertanyien a l’escola de Frankfurt:
1. Walter Benjamin (1892 – 1940)2.Herbert Marcuse (1898 – 1979)
3. Max Horkheimer (1895 – 1973) Va ser el primer director de l’escola de Frankfurt. Va restructurar l’institut.
4.Eric Fromm (1900 – 1980) Continua sent bastant popular
5.Theodor Adorno (1903 – 1969) Aquest era music, havia estudiat musica a Viena, i tractava molt de l’art. De pare jueu amb un negoci de vins. La part materna era italiana, cantant d’òpera. Vafer la carrera de piano, psicologia, filosofia i sociologia. Al 1928 se’n va anar a Viena a perfeccionar la seva música. Al tornar a Frankfurt fa de professor a la universitat. Va marxar a Anglaterra i després als EEUU.
1.Aquests personatges tenen en comú tota una serie de elements: creuen que et treballl individual separat de la politica. El treball teóric, objectiu i tecnocrátic no existeix,Aquest treball esta al poder dels treballs establers.
Ells es proposen dur a terme un treball que canvii la societat. Ell pensa que tot treball intelectual també es practic.
2.Diuen que estan en contra de l’especialització, no tenen una especialitat. Per ells l’especialista veu les coses que passan desde un sol angle, i tot fet, tenen tota una serie de angles diferents. Ten un efoc disciplinari,per aixó critiquen la il.lustració.
Creuen que la raó ens ha ajudat a destruir tots els mites i que Europa la raó esta malalta i per aixó s’ha produit aquesta guerra.
3. Son márxistes, pero no militen( no formen part ) en partit politic.
4.Son lliures i mobils, no s’agafen a cap cosa. En senten lliures i viatjen. No es lliguen a cap universitat, sintegren a diverses ciutats, paisos iuniversitats. Pero aixó es causat per el moment en que es troben (nazisme).
5.Investigen els sustrats ideológics de tot tipus de institucións (la familia, els governs, l’escola, l’art. Busquen aclarir, les arrels profundes i racionals psicologiques i culturals de totes les institucions. Inconciets i racionals del comportament dels grups socials, de una familia, d’un partit politic, dels jutges.Critiquen els professors universitaris i utilitzen a Freud i Marx. Critiquen el marxisme, ja que pensen que tot es criticable.
Cada sistema té un vocabulari.

Karl Marx (1818 – 1883)
El seu pare era un jueu culte convertit al luterisme, degà de la facultat d’advocats. De jove era un bohemi aficionat a la literatura; tot i ser molt intel·ligent no estudiava massa. Va estar a punt de ser professor dela Universitat de Berlín (però van fer fora a un company seu per ser progressista i s’hi va negar). Va fer de periodista.
La historia per Marx és un periode determinant per la humanitat, i la humanitat té tres grans periodes:
Prehistòria : La gent ho compartia tot, d’acord amb la naturalesa. Ho compartien tot. No hi havia conflicte. Hi va apareixer un producte i aquest va ser la técnica, amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS