historia

Páginas: 2 (360 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2014

La Primera Guerra Mundial

La Primera Guerra Mundial (1914-1919) va ser el conflicte armat entre la Triple Aliança (Alemanya, Imperi Austro-hongarès, Itàlia) i la Triple Entente (Anglaterra,França i Rússia). Aquest segon bloc va ser reforçat pels Estats Units des de 1917.

Causes de la guerra.
L'ambició de les potències imperialistes per controlar les millors colònies i semiologies delplaneta.
El domini del Marroc: els francesos i Alemanys volien al Marroc perquè
Antecedents immediats
El 28 de juny del 1914 va ser assassinat el príncep Francesc Ferran, hereu de l'ImperiAustro-Hongarès a Sarajevo. El crim va ser comès pel grup serbi "Mà Negra", enemic de l'expansionisme austríac. En represàlia, Àustria-Hongria va declarar la guerra a Sèrbia. Llavors, Rússia es va mobilitzaren favor de Sèrbia, el que va provocar que Alemanya li declari la guerra a Rússia i la seva aliada França. Quan Alemanya va ingressar a Bèlgica per envair França, Anglaterra li va declarar la guerra.Fets principals de la Primera Guerra Mundial
Quan Alemanya va envair França es va iniciar la sanguinària batalla de Marne (setembre de 1914). Els francesos van contenir als alemanys en la cruenta"Guerra de les Trinxeres". El 1916, els alemanys van intentar prendre la fortalesa de francesa de Verdum, però també van fracassar. El mateix any, anglesos i francesos van aconseguir derrotar alsalemanys a la batalla de Somme.

En el front oriental, Alemanya va atacar Rússia i la va derrotar en les batalles de bnbnTannemberg i dels Llacs Masurianos. El 1917, els comunistes russos van enderrocarel tsar Nicolau II i van signar el tractat Brest-Litovsk restablint la pau amb Alemanya. La retirada de Rússia va ser compensat amb la incorporació d'Itàlia i Estats Units al bloc de l'Entente.

Almarç de 1918, Alemanya va llançar una ofensiva en el front occidental, però els anglo-francesos els van vèncer en la Segona Batalla de Marne, i amb l'ajuda de les tropes nord-americanes van fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS