historia

Páginas: 3 (725 palabras) Publicado: 22 de enero de 2015
Pregunta 1.
A. Figura 1, astrolabi i la figura 2, brúixola.
B. L'astrolabi es feia servir per localitzar els estels i poder observar el seu moviment, i la brúixola és una agulla imantada quefunciona per al magnetisme terrestre.
C. Eren molt ràpides, gràcies a les seves veles, les bodegues eren molt àmplies, i gràcies això podia cabre més tripulació i més aliments.

Pregunta 2.
A. El primerva ser l'econòmic, els europeus van haver de buscar una altra ruta per al comerç per què els turcs van interrompre la seva ruta que tenien amb Àsia, buscant una ruta alternativa sense intermediaris iaixí poder abaixa els preus i per això la gent va observar que les exportacions va ser una causa per poder fer-se ric.
Després les causes polítiques i religioses. Els monarques donaven diners perfer els viatges, veien que podien guanyar molts diners explotant les terres conquerides i l'església poder estendre el cristianisme.
La curiositat dels navegants gràcies a les històries de Marco polo,una revolució tècnica i més precisió en brúixoles, timó, cartografia i noves naus, van fer que els navegants fossin amb més orientació.

Pregunta 3.
A. La ruta de Bartolomeu Dias va ser amb sortidaen Lisboa amb direcció del litoral africà passant per les illes de cap verd, després golf de guinea fins a arribar al cap de bona esperança. Vasco de Gama, va sortir de Lisboa i va anar fins al capde bona esperança, d'allà va recorre l'Índic fins a arribar a Calicut.
B. Van coincidir en el punt del cap de bona esperança.
C. Pretenien arribar per una altra ruta que no fos la mediterrània perquè els turcs i els pirates van interrompre aquesta ruta actual que tenien amb Àsia.

Pregunta 4.
A. Les terres situades a l'oest del meridià serien de domini espanyol i les situades a l'est perPortugal. Els espanyols es queden Amèrica excepte brasil, que aquesta es queden en mans portugueses. 

Pregunta 5.
A. Van ser Holanda, Anglaterra i França.
B. Els països que van perdre el monopoli...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS