Historia

Páginas: 2 (478 palabras) Publicado: 7 de diciembre de 2012
PERÍODE D’ENTRE GUERRES (1919-1939)
Es coneix com a Període d’entreguerres el nom que ha rebut el període històric del segle XX que va des de 1919 a 1939. Cronològicament, es pot establir des delfinal de la Primera Guerra Mundial en 1919 i l'inici de la Segona Guerra Mundial 1939. Va ser una de les èpoques més inestables, políticament i econòmicament marcades per tres fets decisius: L’esclat dela Revolució Russa, el Crac de la Borsa de Nova York i l’ascens dels règims totalitaris (feixisme, nazisme i comunisme).
Al 1918 amb Alemanya a punt de perdre la Primera Guerra Mundial el KàiserGuillem ll va abdicar i es va proclamar la República de Weimar(capital). Fou un període de gran inestabilitat política a causa de la fragmentació de partits petits al parlament, pel rebuig dels militarsa acceptar la derrota, la presència de grups paramilitars en zones urbanes i per les feixugues condicions dels acords imposats a Alemanya pels vencedors, que van mantenir el país en una situació decrisi econòmica durant la major part dels anys vint. Això va portar a la pobresa a una bona part de la classe mitjana i, a més, aquesta situació es va agreujar amb la Gran Depressió del 1929. Les forcespolítiques centrals de la República eren el Partit del Centre Catòlic (Zentrum), el Partit Socialdemòcrata d'Alemanya(SPD) i el Partit Democràtic d'Alemanya(DDP).
3.1 Algunes de les causes mésdirectes que van afectar a Alemanya després de la Primera Guerra Mundial:
3.1.1 El tractat de Versalles que assenyala a Alemanya com a única i total responsable màxima de la guerra i li imposa una sèriede condicions molt dures:
-França recupera els territoris de Sacia i Lorena
-La SDN* administrarà determinats territoris alemanys.
-Totes les colònies alemanyes passaran a domini de la SDN.-Reducció de l’exèrcit alemany en només 100.000 homes, desaparició de la flota naval i abolició del servei militar obligatori.
-Desmilitarització de la zona del Rin, i a més a més tots els territoris a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS