Historia

Páginas: 2 (459 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
THS
Religionshistoria med Sven Halvardson
Av: Carolina Rivas Vasconcello

Under novembermånad uppstod en situation i min nära umgängeskrets som gjorde att jag blev ombedd att kontakta ledande imamen Haytham Mahmoud Rahmeh från Medborgarplatsens moské.

Situationen var som följer, Enicke troende väninna blev oönskat gravid med en muslimsk man. Då detta skulle medföra otroliga konflikter och bekymmer för honom eftersom de enligt Islam inte borde haft utomäktenskapligt samlag och ännumindre med en icke muslimsk kvinna, så bad han henne göra en abort. Dock var båda väldigt förvirrade och ville ha vägledning av Koranen och någon kunnig inom ämnet. Då blev jag ombedd att vara densom kontaktade och skulle samtala med imam Rahmeh.

Med mycket ärlighet kan jag säga att jag hade många fördomar om hur jag skulle bli bemött som kristen och ännu mer när det gällde en såkontroversiell fråga som abort. Jag hade förväntat mig ett mycket strängt och hårt mottagande. Till min förvåning tog imamen emot mig väldigt glatt och jag förklarade situationen lite nervöst. Han som för övrigtinte alls verkade obekväm eller ovan vid denna typ av samtal hade väldigt konkreta och framförallt svar som var lätta att tillämpa i det verkliga livet.

Imam Haytham Mahmoud Rahmeh förklarade attsom generell regel är abort uteslutet men att det finns många faktorer som kan komma att spela in. Många lärda och deras hadith har tolkningar på detta.
-Allah är den som ger livet och det är ävenhan som tar det, men vi måste vara realistiska också. En oskyldig ska inte straffas för en synd som han icke begått, förklarar Imamen. Han fortsätter sedan att utveckla att det finns olika stadiuminom Islam när det gäller en graviditet och att enligt dem så tilldelas fostret en själ när det gått 120 dagar. När själen har tilldelats så är det en människa och därmed strikt förbjudet att avbryta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS