Historia

Páginas: 8 (1949 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
APARTAT 3: preguntes de l'activitat
Responeu de manera clara, concisa i concreta, les preguntes següents:
1. Observa atentament el mapa 1.

Quin és el primer país industrial del món?
El primer país industrial del món segons el mapa 1 es el Regne Unit.
Explica breument en què consisteix la Revolució agrícola del segle XVIII.
La revolució agrícola data del segle XVIII y va començar ambel augment de la població, al augmentar la població la demanda d’aliments va créixer.
Degut a la demanda de productes el preus van pujar al sector agrícola i a conseqüència van augmentar les produccions als camps.
Les terres van passar a ser privades i van adquirir noves tècniques de conreu, van conrear les terres comunes i varen obtenir conres més fàcils d’explotar i on introduir les novestècniques adquirides.
Els va generar una gran competència entre els propietaris de grans terres i petites, inclòs els propietaris de petites terres van tindre que treballar com a jornalers o van tindre que emigrar de la ciutat. Van aparèixer nous conreus de semi regadiu com la patata, el blat de moro que permetien no deixar descansar la terra i així afavorien la producció. La ramaderia també vacréixer per la rotació dels conreus, podien fabricar mes menjar per els animals i per això la carn va deixar de ser nomes per les persones mes acabalades.
En conclusió la revolució agrícola va afavorir econòmicament, productiva-ment i va fer créixer molt les poblacions.

Llegeix el Text 1 i observa atentament la Imatge 1.
Les condicions de vida de la classe obrera cap a 1850 a Anglaterra.
Elsnostres amos ens obliguen, a l'estiu, a treballar des de les cinc de la matinada fins a la posta del sol, és a dir catorze hores diàries amb una interrupció de mitja hora per a esmorzar i d'una hora per a dinar; resulten tretze hores de treball dur, de treball malsà., sense un buf d'aire per a refrescar-nos quan ens ofeguem i sufoquem, al llarg del qual mai veiem el sol per una finestra, envoltatsd'una atmosfera espessa de pols i floc de cotó que respirem constantment, i que destrueix la nostra salut, la nostra gana i la nostra resistència física.
Sovint ens sentim tant febles que a penes som capaços d'acabar la nostra feina, a causa del temps excessiu al llarg del qual ens veiem obligats a treballar en les sufocants i llargues jornades d'estiu, en l'atmosfera impura i viciada dels tallers,essent l'escàs repòs de la nit insuficient per a restaurar les esgotades energies. Tornem pel matí al treball tan cansats com quan el vam deixar. Tanmateix, per cansats i febles que ens trobem, hem de treballar ja que sinó les nostres famílies moririen de gana: els nostres salaris arriben a dures penes per a procurar-nos l'estrictament necessari. No podem prevenir-nos contra la malaltia, o altresaccidents d'aquest tipus, no podem estalviar ni un sol ral, perquè les necessitats immediates consumeixen el poc que guanyem, i quan arriba la malaltia ens veiem enfonsats en la misèria més absoluta.
2. C. FÖHLEN, La Revolució Industrial, 1978.

De quin tipus d'indústria es tracta?
La industria que es veu a la imatge nº 1, es una industria tèxtil, en concret coneguda com l’industria delcotó. En aquest tipus de industria es manipulava el cotó conreat per la fabricació de fil de cosir.
Creus que aquestes condicions laborals es podrien donar avui en dia?
Jo crec que amb la actual situació i la crisis actual, tenim males condicions de feina, però no tant desfavorables com les esmentades al text 1. Encara nosaltres disposem de lleis les qual defensen els drets dels treballadors idrets a donar el nostra punt de vista amb referencia al treball.
Creus que hi ha algun lloc, avui en dia, que tingui condicions laborals semblants?
Malauradament encara hi ha situacions laborals semblants a las esmentades al text, normalment aquest tipus de condicions es donen a països poc desenvolupats en els quals les condicions laborals solen ser igual o pitjor que les mencionades....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS