Historia

Páginas: 4 (880 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2013
COMENTARI DE TEXT DOCUMENT Nº 1

CONTEXTUALITZACIÓ

El document amb el que treballarem a continuació l’ubiquem a França i data de mitjans del sege XIX. Per aquell moment, França, com gran partd’europa experimentava un gran canvi. La societat es trovava inmersa en la Revolució industrial i la societat estamental s’estava substituïnt per la societat de clases.
El text va ser escrit per l’AbatJamet cap al 1844 i el trobem a a l’obra ‘Etudes historiques sur 41 paroisses de la région de Briouze’. Durant anys, va ser rector de la Universitat de Caen. L’acció que es narra es situa a SaintHilaire, una localitat del sud-est de França, que es ton per les dates quan ens situem tenien un costum, si més no, curiòs.

ANÀLISI

En el suposit que una noia marxès Saint Hilaire per casar-se,tenia que retornar al poble per a la següent semana a l’hora de misa i executar així la següent tradició. La jove, habia de dur amb ella el que anomenaven Suole, una bola de cuir plena tot tipus de cosade diferent valor. El tot just estrenat marit havia de llençar amb la Soule amb força per sobre de l’esglesia i tots el presents, dividits en dos equips, formats per els homes solters del poble,s’afanyaven a correr darrere la soule amb l’intenció d’agafafar-la. El que ho aconseguia seria el gran triomfador de la jornada. Nomès en el cas que el recent casat no tinguès força o traça suficient perfer volar la soule per sobre l’edifici de l’esglèsia, els homes casats hi tenien dret a participar, enfrentant-se així als seus propis fills.

Pràcticament no hi havien normes, tot s’hi valia. Elsparticipants eren capaços d’arrasar amb tot el que trobesin per davant per tal de consguir fer-se amb la soule.

Un cop es coneixia el guanyador, es celebrava un banquet, en el que tots elparticipants formaven part a no ser que les ferides o el cops rebuts durant el joc els hi ho evitès.

El soule com a tal te origen a l’edat mitjana, era un joc bastant semblant al que acabem de comentar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS