Historia

Páginas: 3 (516 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2010
COMENTARI DE TEXT: Tretze punts de Negrín , 1 de maig del 1938.
El text “Tretze punts de Negrín , 1 de maig del 1938” es tracta d’un document calssificat com a Font primària, doncs el propi JuanNegrí el va redactar l’ 1 de maig de 1938.
Consisteix en un relat jurídic , redactat durant el govern de Juan Negrí, en el transcurs de la guerra civil espanyola (1936-1939).Aquest nou governrepública de Negrí es va formar després dels fets de maig del 1937 que va comptar amb el suport dels comunistes. De fet, fou el PCE els agents de la Unió Soviètica les forces més influents sobre lapolítica governamental durant aquesta etapa, i fins al final de la guerra. Els eixos principals del govern de Negrín van ser: en primer lloc, el reforçament de l’autoritat del govern de la república, iretallada d l’autonomia de Catalunya, configuració d’un nou exèrcit popular de la república capaç de prendre la iniciativa militar en la guerra i enfrontar-se amb les tropes de Franco.
Propostes denegociació política amb Franco o l’acomiadament de les brigades internacionals, en un intent final de fer fora les tropes estrangeres que donaven suport als insurrectes, i finalment, la Política de“resistència a ultrança”, en un intent desesperat d’allargar la guerra mundial entre règims democràtics i feixismes.
L’autor fou Juan Negrí, un comunista nascut a las Palmas de Gran Canàries, va estudiarmedicina i va ser catedràtic de Fisiologia a Madrid. Es va afiliar al PSOE l’any 1929, va ser diputat durant la República, ministre d’hisenda l’any 1936 i cap de govern a partir de 1937. Després de laguerra va viure a l¡exili fins a la mort.
Negrí , des d’aquest document, explica els 13 punts del Dr. Negrín , tot i així en el text només es mostren cinc d’ells. Es nombra el primer , el segon ,el sisè , el setè i per finalitzar el tretzè.
Els tretze punts van ser : 1) Garantir la independència d’Espanya. 2) Expulsió de totes les tropes estrangeres d’Espanya. 3) Garantia d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS