Histories Naturals De La Paraula

Páginas: 14 (3422 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
HISTÒRIES NATURALS DE LA PARAULA.

EXERCICI 1.

EXERCICI: aquest darrer capítol és, en certa manera, diferent dels altres, perquè té un caire més expositiu, i proporciona més informació que no reflexió. A partir del seu contingut, elabora un text d’unes 150-200 paraules amb el títol El descobriment del llenguatge.

El descobriment del llenguatge.

El llenguatge es va descobrir aÀfrica oriental aproximadament farà uns cent cinquanta mil anys. En primer lloc, per a què hi haja existència de llenguatge deuen complir-se uns requisits molts estrictes, perquè sense ells, no podríem tindre la capacitat de parla que tenim ara i, que tenien aleshores.
Per això, els requisits o elements necessaris que han de complir-se per a crear, almenys un indici de parla, són: tindre un grancervell, el qual tinga una capacitat molt gran i, per tant, puga agafar moltes més idees i coneixements; l’altre requisit que és fonamental són les cordes vocals, les quals han de ser lleugeres, perquè així podran emetre tots els sons que siga possible.

En segon lloc, les raons per les quals es va desenvolupar el llenguatge, va ser gràcies a l’hàbitat que tenien els nostres avantpassats,perquè: primerament, treballaven tot el dia i, damunt, amb les mans (ells es comunicaven en gestos), per tant, no podien comunicar-se; un altra raó per la qual es va tindre que desenvolupar el llenguatge va ser perquè les nits eren tant llargues i tant obscures, que no es veien per tant, al no veure’s no veien els gestos que li feia l’altre i no podien comunicar-se; per un altra banda, si els nostresavantpassats estaven mirant una pressa o un animal per atacar-lo, no podien comunicar-se perquè no es s’estaven mirant, per tant, deurien inventar un altre mètode; per últim, quan dos homo sapiens estaven molt lluny no es veien molt bé, per tant, si un li feia gestos a l’altre, l’altre no se’n adonava. Tots aquests factors van contribuir a què sorgira un llenguatge per a que es pogueren comunicari, sense que tingueren tants problemes.


Finalment, podem dir que l’objectiu d’aquest capítol era donar-nos a entendre que el llenguatge ha sorgit gràcies a una sèrie de factors molt important i, que sense ells no haguérem pogut mai evolucionar fins al dia d’avui, que tenim un llenguatge molt desenvolupat.

EXERCICI 2.

EXERCICI: Fes un text expositiu sobre el tema d’aquests trescapítols. Si et sembla difícil, planteja-t’ho com un resum en el qual has d’intentar, com a mínim, aportar exemples diferents dels del text de Jesús Tuson i englobar tota la informació en un sol esquema. Mínim 200 paraules.

El tema que tracta aquests últims tres capítols és el tabú – eufemisme - rebel·lió. Primerament, comença amb el tabú que l’autor exposa que en la nostra societat hi ha moltstemes tabú, com ja poden ser la mort, el sexe, etc; dels quals tenim por i vergonya, per així dir-ho de parlar d’ells. Moltes vegades quan parlem d’ells, intentem canviar de tema per a no sentir-nos tant incòmodes perquè com ja he dit abans, sentim com si eixos temes no degueren tocar-se, perquè ens produeixen una incomoditat molt gran. Per això intentem evitar-los el màxim possible i, comencem autilitzar paraules per a substituir eixes tant malsonants (eufemisme).

En segon lloc, l’autor s’ocupa del tema del eufemisme, que com ja he avançat una mica abans, doncs l’eufemisme fa que substituïm eixes paraules que ens fan tanta por i ens incomoden tant per unes altres, com és en el cas de: morir-se – se’n va; vàter – lavabo; problemes – temes; etc. Per això comencem a utilitzar aquestesparaules, perquè no són tant fortes com altres i, per tant, és molt més fàcil poder parlar d’aquestos temes fent ús d’aquestes paraules. Però contra aquesta forma de utilitzar les paraules, ixirà la rebel·lió, la qual, explicaré ara mateixa.

En tercer lloc, apareix la rebel·lió, aquesta el que fa és utilitzar les paraules que no es referisquen directament això, com pot ser: anar a fer-li una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Histories naturals de la paraula (ressenya)
  • Històries naturals de la paraula.
  • Historia Natural De La Paraula
  • Les Històries Naturals
  • naturals
  • Naturals
  • Naturals
  • Naturals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS