Histories Naturals De La Paraula

Páginas: 3 (533 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
La dramàtica vida de Fanny
Soldevila, Carles (2007) : Fanny, Barcelona, Edicions 62.

Fanny és la novel·la més coneguda de Carles Soldevila. Tant pero les caracterís-tiques de laprotagonista , una noia alliberada i autosuficient , com per la seva modernitat, expressada sobretot en la utilització del monòleg interior, aquesta obra va significar un tomb en la literatura catalana del’època . Fanny conserva encara, per al lector d’avui, tot l’atractiu que tenia quan es va publicar el 1929, i es pot considerar el màxim exponent de la prosa de Carles Soldevila.


Carles Soldevilava nàixer a Barcelona en 1892 i va morir el 1967. Provenia de una família liberal. Va ser un jove apassionat a la lectura. Va ser poeta i periodista de renom, va ser director de la revista D’ací yd’allà. Es va dedicar amd èxit al teatre i a la novel·la. Va introduir a la literatura catalana les tendéncies de modernitat que estaven en voga a Europa. En aquest marc d’innovació cal situar la seva obranovel·lística de gran ressò popular, com la trilogia Fanny (1929), Eva (1931) i Valentina (1933).
Cal destacar el nom d’algunes obres que publicà com: L’abrandament (1918), El senyoret Lluís (1926).En donen fe comèdies com Vacances reials (1923) ó Bola de neu (1926).

En l’obra de Carles Soldevila, Fanny és una noia de 20 anys que treballa de ballarina en una revista de Paral·lel. Elteatre en el que treballa és freqüentat per homes. Aquest treball és l’única font d’ingresos que tenen la seva mare i ella per a subsistir. El seu pare va morir però quan va viure tenien una bona posiciósocial. Van embargar les seues possesions i es quedaren en la miseria. Llavors els germans s’anaren a Amèrica a buscar fortuna però mai tornaren a enviar diners. La mare de Fanny somniava en que undia tornarien a ser la mateixa família d’abans. Fanny també es relaciona amb les noies de la feina per obligació, són noies vulgars, com l’Elvira, una de les ballarines que a la que menys s’ho...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Histories Naturals De La Paraula
  • Histories naturals de la paraula (ressenya)
  • Històries naturals de la paraula.
  • Historia Natural De La Paraula
  • Les Històries Naturals
  • naturals
  • Naturals
  • Naturals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS