Història 1r Lliurament

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2015
RESPOSTES
Pregunta 1
A) La fortalesa de la Bastilla, que havia esdevingut tot un símbol de la repressió absolutista, va exercir un paper important en els conflictes interns de França i per la majorpart de la seva història va ser utilitzada com una presó estatal pels reis de França.
B) Amb l'assalt a la Bastilla es va produir l'esclat de les masses populars i urbanes davant la intransigènciadels privilegiats i la negació de la monarquia d'acceptar qualsevol reforma de tipus liberal. Tot seguit l'Assemblea Constituent va procedir a la institucionalització de la revolució amb l'Aboliciójurídica del feudalisme i amb la promulgació de la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà. Finalment, l'assalt a la Bastilla va ser decisiu per a la culminació de la Constitució del 1791 amb laconseqüent divisió de poders que el rei Lluís XVI va acceptar.
C) La presa de la Bastilla tingué lloc el 14 de juliol de 1789 i pertany a la fase “Ruptura revolucionària i procés constituent (1789-1791)”,en el que l'Assemblea Nacional va obtenir el suport de les masses populars.
Pregunta 2
A) El rei Lluis XVI va convocar els Estats Generals per a poder resoldre la greu crisi financera que estavapatint França. Va considerar que no podia exigir més impostos al Tercer Estat, i que havia de demanar a la noblesa i al clergat que paguessin impostos i renunciessin als seus privilegis. Aquests EstatsGenerals el conformaven representants de la noblesa, el clergat i el Tercer Estat.
B) El grups socials que formaven el Tercer Estat eren el conjunt de forçes productives (la burgesia, les classespopulars urbanes i els camperols lliures), en oposició al Primer Estat (noblesa) i Segon Estat (clergat).   
Pregunta 3
A) El següent decret d'abolició del feudalisme (4 d'agost de 1789) va ser elaborat iaprovat per l'Assemblea Nacional Constituent francesa.
B) El primer punt estableix la supressió total del règim feudal, i decreta que tots aquells drets i deures feudals seran abolits sense cap...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de cataluña 3er lliurament
  • 1r Examen Historia Batx
  • Historia IOC Primer lliurament
  • Història 1r Tema
  • 1R
  • 1r bachillerato HISTORIA
  • Història 1r Parcial
  • HISTORIA 1R BATXILLERAT

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS