Història de la Informàtica

Páginas: 4 (928 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2014

LA HISTÒRIA DE LA INFORMÀTICA I DE INTERNET

Per conèixer l’ordinador tal com és avui en dia, ens hem de remuntar a principis de la nostra historia, quant els babilònics l’any 1700 aC vandescobrir l’escriptura. Des d’aquell instant, molts pobles i cultures van anar despertant l’ interès per ella, al mateix temps que desenvolupaven els sistemes de càlcul basant-se en simples taules demultiplicació que ells mateixos efectuaven amb els pocs recursos que tenien. D’aquesta forma de la recerca de la “necessitat de buscar mètodes, eines i màquines per efectuar operacions algorítmiques” vanéixer l’àbac, “un sistema d’emmagatzematge de dades amb l’ajuda del factor humà”. Es tractava d’una màquina senzilla.
Diferents científics i matemàtics al llarg del segle XIX han fet evolucionaraquestes calculadores mecàniques manipulades per humans fins a transformar-les en ordinadors automàtics amb l’ajuda de nous elements i sistemes d’emmagatzematge de dades.
L’ invenció més important va serl’any 1801 amb l’ introducció de la targeta perforada amb la qual es va començar a desenvolupar un sistema automàtic de realització dels mecanismes. Cada cop més s’anava progressivament perfeccionant elconcepte de l’ordinador. Els canvis que van marcar en poc temps un abans i un després va ser l’ introducció de les “les entrades, sortides, la unitat aritmeticològica i la memòria”. Aquests quatreelements coordinats de forma automàtica ja eren capaços de resoldre els seus propis problemes.
L’explosió a meitat del segle XIX dels mecanismes electrònics va introduir a l’ordinador el hardware que vadonar l’ impuls definitiu per a definir la seva identitat. El primer ordinador automàtic, ENIAC, va ser fabricat per anglesos entre els anys 1943-1945 tot i això tenia una programació encara pocdesenvolupada.
Pocs anys després es va perfeccionant el concepte i juntament amb l’ introducció, l’any 1945 per J. Von Neuman del programa d’emmagatzematge de dades (recopilació de la informació)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De La Informática
  • Historia de la Informatica
  • Historia De La Informatica
  • Historia De La Informatica
  • Historia De La Informatica
  • Historia de la informatica
  • Historia de la informatica
  • historia de la informatica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS