història de l'art

Páginas: 3 (519 palabras) Publicado: 25 de abril de 2013
1.ESTÍL

Moviment cultural i artístic que es va desenvolupar al llarg del segle XVIII i coincideix amb un període de crisi econòmica, política i social. En començar el segle XVII, Espanya segueixsent la 1 ª potència d'Europa, culminà amb la pèrdua de l'hegemonia espanyola. La explusió de jueus i moriscos amb la consegüent pèrdua de capital i mà d'obra, estaven deixant desorientat el país. AEspanya al llarg del segle XVII comencen a adonar-se de la realitat: els fets gloriosos del passat recent contrastaven amb el pobre present que es vivia.

El Renaixement -> esplendor políticd'Espanya, els espanyols se senten segurs de si mateixos, tenen una visió optimista de la vida, l'home és el centre de l'univers, tenen entusiame pel natural i espontani, predomina la serenitat, l'equilibri il'elegància d'estil.

El Barroc -> decadència, desconfiança, desengany, pessimisme, escassa valoració de l'humà, gust pel elaborat, contrastos violents, dinamisme, complición.

Van haver-hidiversos factors:

-Històrics, econòmics i socials:

la crisi -> el sistema econòmic, va conduir a la paralització al nostre país. Els perjudicis sobre el treball i les dificultats per fer rendiblequalsevol tipus de treball va desviar als espanyols cap a la guerra, l'Administració, el clergat o l'emigració a Amèrica. Un conjunt de males collites va encarir encara més els preus. La fam va provocarepidèmies i morts.



-Estètics -> el petrarquisme és un món limitat. Els recursos expressius perden eficàcia. Aquest esgotament porta als autors a forçar, exagerar i parodiar perquè de noudestaquin.

Es deixa pas a: un domini creixent dels sentits,i un desengany angoixat.


2. ANÀLISIS FORMAL I COMPOSITIU
Compositivament l’obra s’estructura entorn un triangle, on els caps delspersonatges son els vèrtexs, sent el d’Holofernes el punt principal de l’acció. A ell van a parar la resta de línees compositives, així com el focus de llum que il·lumina l’escena des de l’esquerra.
Un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • historia de l'art
  • Historia de l'art
  • Història de l'art
  • historia de l'art
  • Història De L'Art
  • Historia De L'Art
  • Història de l'art
  • Historia de l'Art

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS