HISTÒRIA : el calendari republicà francès (1793-1806)

Páginas: 3 (604 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2013
HISTÒRIA : el calendari republicà francès (1793-1806)

El decret de la Convenció , del 5 d'octubre de 1793, va establir en nou calendarirevolucionari per a la I República francesa , que va pretendre substituir l'antic calendari gregorià tant a efectes administratius com relegiosos i ideològics .

No obstant això , no va ser aquestel primer dels intents de canviar el còmput del temps durant la Revolució , atès que era una forma de trencar amb l'Antic Règim . La primera proposta va ser llançada per l'astrònom Lalande , al maigde 1790 , proposta que es concreta en :

Fer començar l'any l'1 d'abril , moment de la renovació de la natura .
Fer començar l'era de la Llibertat en 1 d'abril de 1789.

L'aplicació d'aquest noucalendari es pot seguir a publicacions com Le Moniteur . En el seu número del 14 de juliol de 1790, es marca aquest any com el II de la Llibertat , així fins a agost de 1792 , data en què cau lamonarquia i després de la qual s'adopta el lema d'IV any de la Llibertat i I d' la Igualtat ( Le Moniteur 24 de setembre de 1792) va .

Després de l' establiment de la I República , al setembre de 1792, s'adopta la menció d'Any I ( de la República francesa ) . A partir l'1 d'abril de 1793 es va parla de l'Any II .
Aquestes diferents adopcions van tenir un correlat oficial , a través de decretslegislatius , o en l'encunyació de moneda. No obstant això , només l'ús de l'any republicà va passar de ser una pràctica revolucionària a ser institucional . La Convenció va crear un comitè per aaquesta tasca .

A partir del decret de la Convenció , del 5 d'octubre de 1793, s'estableixen els criteris oficials per al calendari revolucionari que substitueix l'abolit calendari gregorià . Aquest noucalendari es pot detallar així :

S'estableixen anys de 12 mesos , cadascun de 30 dies . S'hi afegeixen 5 dies complementaris els anys normals , i 6 els de traspàs. Aquests dies es resten a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Historia De Argentina 1806 1852
  • HISTORIA DEL Calendario
  • calendario historia
  • 1806-1852 HISTORIA ARGENTINA Resumen
  • Calendario Frances
  • Historia Idioma Francés
  • Historia del Derecho Francés
  • Historia De La Gastronomia Frances

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS