Història i evolució del cinema de terror

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 6 de enero de 2011
1. Inicis

Només començar el cinema va aparéixer el gènere de terror. Els Germans Lumière van grabar al 1895 (L'arrivé du train), que només representava l'arribada d'un tren a una estació; però comque el cinema era un invent desconegut, els primers espectadors cridaven i fugien espantats pensant que el tren era real.

2. El terror clàsic

La primera pel·lícula pròpiament de terror va seruna versió del mite de Frankestein, al 1902, per Wallace MacCutcheon. En aquesta època de cinema mut, van crear-se pel·lícules avui dia encara terrorífiques: El Golem (1915), el Geperut de Notre-Dame(1823), o El fantasma de l'òpera (1925).

Però potser el director més important de principis del segle XX va ser F.W..Murnau, responsable de l'expressionista Nosferatu (1922), basada en el Dràcula deBram Stoker. En el cinema expressionista també va destacar Fritz Lang.

En els anys 30 va dominar el cinema de monstres i es van produir obres mestres-segons les crítiques mai superades-comFrankestein (1931) o King Kong (1933). També va tenir molt d'èxit el Dr. Tekyll i Mr. Hyde (1931), i els crims del museu de cera (Michael Curtiz, 1933).

La productora Universal en els anys 40, va fer Elhombre lobo (1941). Universal va prodiur també seqüeles de Frankestein, altres pel·lícules de monstres com The Body Snatcher (Robert Wise, 1945).

3. Anys 50 i 60

Una productora molt importantd’aquesta època va ser la britànica Hammer, que durant els anys 50, 60 i 70 va produir una gran quantitat de pel·lícules del gènere, moltes de gran qualitat. El seu director estrella va ser Terence Fisher.També van ser importants els actors Vincent Prince, Béla Lugosi i Boris Karloff. Finalment, Alfred Hitchcock, considerat un mestre del cinema de suspens, és autor de dos èxits del terror: Psicosis(1960) i Els ocells (1962).

4. Cine de la Guerra Freda

Va caracteritzar-se per una filmografia catastrofista i apocalíptica: Godzilla (1954) o La invasió dels ultracossos (1979). També va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Eta I Deia, Història I Evolució
  • Conecepte i Evolució Història De l'Administració Pública
  • Historia Contemporania i Cinema
  • L´evolució del cinema
  • história del cinema
  • Història Del Cinema (
  • LAS MEJORES HISTORIAS DE TERROR I
  • TECNQUES NARRATIVES I CINEMA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS