Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L’educació

Páginas: 5 (1202 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2012
PAC 1:PSICOLOGIA DEL DESENVOLUPAMENT I
ALUMNE: José Valiente López
CONSULTOR/A: Aleida Lorenzo Acosta

PROPOSTA 1:

ASSIMILACIÓ .- Procés mitjançant l’individu gràcies a la utilització d’ esquemes que l´ ésser humà, que ja posseeix, pot arribar a comprendre i conèixer diferents situacions.

Relació amb el text d’Unamuno:

“¡Tú me dijiste: ama a tu prójimo como a ti mismo! Y yo no amoal prójimo, no puedo amarle, porque no me amo, no sé amarme, no puedo amarme a mí mismo. ¿Que has hecho de mí, Señor?” (Unamuno, 1928, p. 112-113, Ed. 1986)
COMPORTAMENT: actuació d'un individu davant d’una pertorbació feta en un sistema.
Relació amb el text d’Unamuno:
“En mi vida pienso gozar tanto como gocé el día en que cogimos a un pobre gato y, desde el tejado contiguo al colegio y al quese pasaba por una ventana a la que hubo luego que poner enrejado, le tiramos chimenea abajo, por la del fondero”... (Unamuno, 1942, p.20, Ed. 1982).

PERTORBACIÓ .- És l’estat de desestabilitat entre acomodació i assimilació , ja sigui per la contraposició d’esquemes o la manca dels esquemes necessaris per assimilar l’objecte.

Relació amb el text d’Unamuno:

“Y, en efecto, subió luegofurioso el fondero, el del segundo, hecho un basilisco, protestando de que un gato envuelto en una nube de hollín había caido sobre su cocina, ensuciándolo todo y echando a rodar los pucheros. Y nosotros, imaginándonos la escena y traduciendo de los gestos y voces del fondista su grandeza cómica, no podíamos contener la risa, risa contenida que acrecentaba a su vez nuestra figuración cómica”.(Unamuno, 1942, p.20, Ed. 1982).

SISTEMA .- Unitats complexes en la relació espai-temps amb uns límits que el diferencien de la resta que l’envolta.

MECANISME D’EQUILIBRACIÓ: Explica el desenvolupament de l’individu a través de continus canvis.
ACOMODACIÓ: solució a les demandes de l’entorn, que permet l’adaptació gràcies a les rectificacions dels esquemes del nen/a.PROPOSTA 2:

“Los cambios que ha recorrido lentamente la humanidad, ha de transitarlos siempre de nuevo cada individuo humano y el legado que no ha dejado la Historia en experiencia y en cultura ha de conquistarlo e incorporarlo personalmente cada adolescente. “lo que has heredado de tu padre, hazlo tuyo”, decía Goethe” (E. Freijo 1976, p.409).

Els canvis que realitzem durant la nostra vida Piagetels defineix en 4 etapes, la maduració orgànica, l'experiència amb els objectes físics, l'experiència i la interacció amb les persones i el mecanisme de equilibració. Estem en constant desenvolupament i evolució des del naixement fins que morim, per aquest motiu podem aplicar la teoria de Piaget: “Los cambios que ha recorrido lentamente la humanidad, ha de transitarlos siempre de nuevo cadaindividuo humano”, referint-se al fet que cada persona ha de transcórrer certs processos i transformacions necessàries fins a desenvolupar-se completament com a persona, és aquí, on entra en joc l'educació rebuda Piaget deia fent al·lusió a Goethe: ““lo que has heredado de tu padre, hazlo tuyo”, l'educació rebuda pels nostres antecessors és bàsica per al progrés com a ésser humà, sense aquesta ésdifícil evolucionar com a home i com a espècie en constant desenvolupament.

“Yo no me acuerdo de haber nacido. Esto de que yo naciera —y el nacer es mi suceso cardinal en el pasado, como el morir será mi suceso cardinal en el futuro—, esto de que yo naciera es cosa que sé de autoridad y, además por deducción. Y he aquí cómo del más importante acto de mi vida no tengo noticia intuitiva y directa,teniendo que apoyarme, para creerlo, en el testimonio ajeno. Lo cual me consuela, haciéndome esperar no haber de tener tampoco en lo porvenir noticia intuitiva directa de mi muerte” (Miguel de Unamuno, 1942, Pg. 1, ed. 1982)

La teoria de Vygostky exemplifica des que naixem fins que la fi dels nostres dies que estem marcats per una línia social i cultural que desenvolupa l'aparició dels mètodes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L’Educació
  • Historia i teoria del desenvolupament personal i l’educació
  • Història I Teoria Del Desenvolupament Personal I De L'Educació
  • HISTORIA DEL DESENVOLUPAMENT PERSONAL I L'EDUCACIÓ
  • La coperació i l'educació pel desenvolupament
  • Història i teoria del desenvolupament
  • Teoria De L'Ànima I L'Educació En Plató
  • Plató: Teoria de l'educació, matemàtiques i dialèctica. (Valencià)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS