Història

Páginas: 3 (536 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2013
Biografies

Adolf Hitler:
Adolf Hitler (Braunau am Inn, 20 d'abril del 1889 – Berlín, 30 d'abril del 1945) fou un polític i principal ideòleg del nacionalsocialisme d'origen austríac. Esdevingué,escollit democràticament, Canceller d'Alemanya, però progressivament anà eliminant els mecanismes de separació de poders dins de l'estat alemany aglutinant-los en la seva persona i esdevenint de factoun dels dictadors més poderosos del segle XX. Liderà el Partit Nacional Socialista del Treballadors Alemanys i fou canceller del Tercer Reich.

L'ideari del nacionalsocialisme desenvolupat durantel govern de Hitler incloïa la discriminació racial i ideològica en contra especialment el poble jueu, resultant en l'Holocaustdescobert després de la caiguda del règim; tanmateix el racismedesenvolupat per l'estat alemany inclogué altres grups ètnics com gitanos i, en general, qualsevol persona considerada no ària, concepte de puresa de raça desenvolupat en el seu llibre "Mein Kampf”.
IósifStalin:
Iósif Vissariónovitx Djugaixvili (1880-1953), va ser el primer Secretari General del Partit Comunista de la Unió Soviètica entre els anys 1922 i 1953, any de la seva mort. Després de la mort deLenin al 1924, va ser el màxim dirigent de la URSS.

Stalin va implementar una economia de comandament, substituint la Nova Política Econòmica de la dècada del 1920 per Plans Quinquennals i posanten marxa un període d'industrialització i col·lectivització ràpides. L'agitació del sector agrícola va disrompre la producció d'aliments, resultant en fams esteses com ara la catastròfica famsoviètica de 1932-1933, coneguda a Ucraïna com la Holodomor.[1]

Vladimir Lenin:
Lenin, pseudònim de Vladímir Ilitx Uliànov, activista revolucionari i pensador rus. Líder del sector bolxevic del PartitObrer Socialdemòcrata Rus (POSDR), va ser el primer dirigent de la Unió Soviètica.

Lenin va ser un dels seus pseudònims revolucionaris. Se suposa que va elegir aquest nom en oposició a Gueorgui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La historia de la historia
  • historia de la historia
  • Historia de la historia
  • La historia de la Historia
  • la historia de la historia
  • historia de la historia
  • el historiador y la historia
  • Historia de la no historia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS