história del cinema

Páginas: 4 (954 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2014
Orígens del cinema

El cinema va començar des d’un punt de vista més científic abans que les seves possibilitats artístiques fossin conegudes. Un dels primers avenços científics van ser lesobservacions de Peter Mark Roget, on l’any 1824 va publicar un important treball científic anomenat Persistència que fa veure els objectes en moviment, en el qual establia que l'ull humà reté les imatgesdurant una fracció de segon després que el subjecte deixa de tenir-lo al davant. Aquest descobriment va animar a diversos científics a investigar més.

Orígens de la càmera de cinema

La invenció dela càmera de cinema va ser precedida per molts invents relacionats amb experiments en el camp del moviment i la visió. A mesura que anava perfeccionant la fotografia, el següent pas natural seriaaconseguir la imatge en moviment. Des del zoòtrop, es va experimentar en totes les direccions fins a la invenció del cinema.

Primeres experiències amb imatges amb moviment

Els primers llocs onpodem trobar imatges animades, és a Estats Units i a Europa, s'animaven imatges dibuixades a mà com a forma de diversió, gràcies a dispositius que es van fer populars en els salons de la classe mitjanacom el zoòtrop . Es va descobrir que si 16 imatges d'un moviment que transcorre en un segon es fan passar successivament també en un segon, fa que la visió les uneixi i que es vegin com una sola imatgeen moviment .

El zoòtrop que ha arribat fins als nostres dies consta d'una sèrie de dibuixos impresos en sentit horitzontal en bandes de paper col·locades a l'interior d'un tambor giratori muntatsobre un eix , en la meitat del cilindre, una sèrie de ranures verticals, per les quals es mira, permeten que, en girar l'aparell , podem percebre les imatges en moviment . Més endavant, va aparèixerel praxinoscopi , inventat per el francès Charles Émile Reynaud , que consistia en un tambor giratori amb un anell de miralls col·locat al centre i els dibuixos col·locats a la paret interior del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Història Del Cinema (
  • Història Del Cinema Americà
  • Història del cinema nord-americà.
  • Història i evolució del cinema de terror
  • Historia del cinema
  • Historia Contemporania i Cinema
  • cinema
  • cinema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS