Hitler

Páginas: 6 (1362 palabras) Publicado: 30 de enero de 2011
ADOLF HITLER(1889-1945):
Adolf Hitler provenia d’una família rural d’ Àustria situada al nord oest de Viena. Va tenir dificultats en la seva infància amb el seu pare ja que aquest era un home autoritari. En cavi amb la seva mare mantenia una bona relació perquè ella era una dona afable i callada tal i com indica John Toland.
El seu pare, Alois, va mantenir relacions amb diverses dones peròHitler fou el fruit de la seva relació amb Frau.
Quan Adolf Hitler tenia tres anys el seu pare va ascendir en el seu treball i van haver de mudar-se a Passau, una ciutat alemanya propera amb la frontera de l’imperi austrohongarès. Viure en una ciutat alemanya i jugar amb nois alemanys va marcar-lo. Poc després la família va tornar a mudar-se i quan Hitler va complir els sis anys va ingressar al’escola primària i el seu pare va jubilar-se com un petit terratinent i això va provocar que estigués més pendent del seu fill. Els professors veien a Adolf Hitler com una persona obedient i llesta. Però quan el seu germà va marxar de casa degut al comportament del seu pare Adolf va passar a ser l’única manera amb que Alois podia desfogar la seva frustració. Però això no va influenciar en la seva vidaacadèmica ja que treia notes excel·lents. Era un noi rebel i desafiant el que provocava que sobresurtis dels altres nois demostrant per primer cop els sueus dots com a líder.
Alois volia que el seu fill fos funcionari però ell volia ser pintor i s’ interessava per la història i per les guerres del moment cosa que va contribuir a que en ell despertés un esperit de nacionalisme germànic, sentimentque compartien la majoria dels nois de la seva edat.
L’any 1903 el seu pare va morir a causa d’una hemorràgia interna i va deixar-li una considerable herència. Amb catorze anys Hitler va passar a ser l’home de la família tot i que passava la major part del temps dibuixant i llegint. Encara que posseïa talent els mestres afirmaven que tenia una falta de disciplina i que era gandul, arrogant itestarrut. Amb el pas dels anys les seves notes van seguir progressant tot i que van sofrir alt i baixos.
Als setze anys va decidir deixar l’escola i va quedar en total llibertat i un any després la seva mare li va permetre anar a visitar Viena per tal d’ impregnar-se’n de la cultura artística que hi havia a la ciutat ja que aquesta era el centre cultural de l’època. Quan va tornar havia quedatfascinat per la ciutat i va voler entrar a l’acadèmia de belles arts de Viena però quan va realitzar l’examen d’admissió li van dir que valia més per l’arquitectura. Poc després la seva mare va morir el que va provocar que Hitler es quedés molt trist.
Va tornar a Viena a reintentar que l’admetessin a l’escola de belles arts però li van tornar a dir que no i això el va decepcionar tant que va estarun temps sense donar senyals de vida ni als seus amics ni a la seva família. Va viure un temps a la ciutat portant una vida bohèmia sense lloc on dormir ni gaire menjar i això el va portar a demanar-lo a esglésies, va ingressar durant curtes etapes a diferents albergs on va fer grans amics que l’admiraven segons fonts properes a aquell entorn. Tot i viure en un clima de abundant pobresa Hitler nova deixar de dibuixar sobretot pintura arquitectònica.
Va intentar guanyar uns diners pintant en tamany de postal fotografies o dibuixos de la ciutat que després un amic seu els venia tot i a això no li proporcionà gaires beneficis econòmics per tenir un lloc viure seguint vivent en albergs. En un d’aquests albergs a Hitler li picà l’ interès per la política tot fent discursos d’aquest tipuscosa que li apassionava dotat pels seu lideratge. Aquest interès per la política va fer que deixès de banda la pintura fins al punt de passar-se hores al Càmera dels Diputats escoltant els debats polítics.
En aquests anys Hitler compartia amistat amb jueus i fins i tot les seves petites discretes obres d’art eren comprades majoritàriament pels jueus i ningú sabia que aquell home en el futur...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hitler
  • Hitler
  • hitler
  • Hitler
  • Hitler
  • Hitler
  • Hitler
  • Hitler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS