hjbjh

Páginas: 8 (1916 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
DEFINICIÓ
És una tècnica d’animació que serveix per donar moviment a objectes estàtics a través de captures consecutives de fotografies que, entre fotograma i fotograma, hi ha un canvi de posició en l’objecte per provocar el moviment que es vol.
Concretament, parlem de stop-motion en aquelles animacions en les que es fa servir un objecte rígid o manejable, en canvi quan fem referènciaúnicament a dibuixos ho anomenem simplement “dibuixos animats”. Tampoc es considera stop-motion si l’animació és feta amb ordinador ja que una de les característiques fonamentals d’aquesta tècnica és la manualitat amb què es mou cada fotograma un a un per tal de buscar l’efecte que es desitja.
Trobem dos grans grups per dividir l’stop-motion depenent del tipus d’objecte que fotografiem. Podem trobar:- Objectes manejables: són aquells que no hi ha una figura definida, sinó que es va transformant durant el procés d’animació. Això és degut a que és un tipus de stop-motion que permet molta llibertat a causa de la facilitat que trobem en canviar de forma l’objecte. El material més habitual en aquest àmbit és la plastilina.
- Objectes rígids: són aquells que no es poden manejar ni donar forma decap mena. I per tant durant la animació el podrem moure de lloc però sempre conservant la mateixa forma de l’objecte.

Dintre el grup de objectes manejables, anomenat també Clay Animation (Animació amb plastilina), podem trobar diferents tècniques a escollir:
- Strata Cut Animation: Consisteix en agafar la plastilina, o objecte manejable, i anar fent talls mentre es va fent cada fotografiaper tal de crear un efecte psicodèlic.
- Esgrafiat: Es tracta d’afegir i treure capes de plastilina de colors entre elles sobre una taula de llum perquè transparenten amb la claror.
- Clay painting: És una tècnica en què es formen dibuixos amb la plastilina sobre un pla per formar una imatge 2D.

Transformación. En esta técnica se parte de figuras tridimensionales elaboradas conplastilina, que no requieren estructura, ya que generalmente son pequeñas y se transforman. Un ejemplo de esta técnica la podemos ver en la serie “Morph de Aardman” o en el “Gran Cognito” de Will Vinton.???

També trobem diferents tècniques quan parlem de stop-motion a partir de objectes rígids:
- Animació amb marionetes: Per fer servir aquesta tècnica es necessita un personatge articulat per poder-lidonar moviment sense tenir que retocar forma del titella. Després a partir de les articulacions podem donar vida a la marioneta gràcies a l’stop-motion.
- Pixillation: És una tècnica molt extensa ja que l’animació es fa amb persones o objectes que hi participen com si fossin un titella articulat movent-se una mica entre fotograma a fotograma per formar moviment.
- Dynamation: Va ser patentadaper en Ray Harryhausen i es un sistema en què primer es grava l’escena on te que aparèixer el personatge animat i després a sobre es projectava l’animació, de manera que així els moviments del personatge s’unien amb el fons gravat.
- El dibuix sobre un tauler: Consisteix en dibuixar sobre una superfície, fotografiar l’imatge, i després retocar o esborrar –ho i tornar a dibuixar sobre el mateixtauler. Així successivament fins aconseguir el moviment de l’animació.
- La animació amb retalls o “cut out”: És la tècnica es què m’he basat per fer la meva pròpia animació de stop-motion.
És una tècnica d’animació que es realitza fotografiant figures planes. Per aquesta tècnica es fa servir solament materials plans com el paper, cartró, cartolina, fotografies, etc. Per animar un personatgeprimer es dissenya a paper i després es retalla la imatge amb les parts que es necessiti. Després els retalls o es poden unir i que el personatge quedi articulat com si fos una marioneta o deixar cada retall sol, per poder moure cada part per separat.
Com que amb aquesta tècnica les figures són planes, si es vol canviar la perspectiva o el perfil d’algun personatge es tindrà que tornar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hjbjh
  • hjbjh
  • Hjbjh

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS