hjgjhg

Páginas: 5 (1076 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2013
EDUCACIÓ FÍSICA: L’EQUITACIÓ
1. INTRODUCCIÓ:

Aquest treball el realitzo ja que no he pogut anar a la sortida de l’hípica i tir amb arc que es realitzava avui, dia 14 de Maig, perquè me trencat el lligament medial del genoll. L’equitació és l’art de mantenir el control precís sobre un cavall, així com les diferents maneres de manejar-lo. Implica també els coneixements per a cuidar cavalls il'ús de l'equip apropiat anomenat aparell.

2. HISTÒRIA:

Durant molts mil·lennis l’home ha utilitzat el cavall com a mitjà de transport, però l’equitació com a esport neix a l’Edat Mitjana, en la que sorgeixen dues formes de cavalcar típiques: la muntura a la brida (procedent de l'Orient) i la muntura a la gineta importada pels moros zenetas.

La primera escola d'equitació va ser fundadapel comte de Fiaschi en l'any 1539 en la ciutat Italiana de Ferrara.  Més endavant es van crear les escoles de la Brouve i La Baume, a França.
Al 1572 es va crear l’Escola Espanyola de Viena í és a partir d'aquí que es va començar a parlar de l'equitació, no només com un esport sinó també com un art.
Des del 1973 Espanya compta amb la Reial Escola d'Art d'Equitació de Xeres, i actualmentla doma i el salt són dos esports olímpics amb molta representació espanyola.

3. MATERIAL:

Aparell: és com s'anomena globalment a tot el conjunt de l'equip. Tradicionalment, l'aparell se li posa al cavall pel costat esquerre o part de dins; el costat dret del cavall és la part de fora.

Ronsal: s'utilitza per a controlar al cavall des del terra. Està format per unes corretges al voltant del cap del'animal i un corda enganxada a aquestes per la part inferior per dirigir-lo (ramal).


Brida: la brida comprèn un mos, la muserola, la testera, la frontalera, el sotagola, i les regnes, que s'usa per dirigir al cavall una vegada muntat.

Sella o muntura: la cadira és una peça de cuir que se situa damunt del llom del cavall i té uns faldons (anomenats gambals) que s'estenen cap avall perambdós costats de l'animal d'on s'hi repengen uns estreps, que s'utilitzen per repenjar-hi els peus del genet.

4. TÈCNIQUES BÀSIQUES:

Doma clàssica: És una especialitat dins de l'esport d'esports eqüestres que requereixen una completa compenetració entre el genet i el cavall. Durant la prova de doma animal ha de ser tots els moviments que dir-li que muntar-lo sense interrupcions i el més naturali fluid com sigui possible. Els elements més característics de la doma són els següents:

L'objectiu de l'esport: El pilot ha de guiar i instruir el seu cavall realitzar una varietat d'exercicis que demostrin la perfecta comprensió mútua entre ells, així com la capacitat i la forma física de l’animal.

Les proves: Totes les proves inclouen diversos passos, moviments, figures i transicions.Tots ells cal fer en àrees o punts específics de la zona de competició. El temps comença a comptar quan el pilot saluda el jurat per a l'exercici de la docència i té una durada de fins a completar-les.


Espai de competència: La seva superfície ha de ser sorra en competicions de nivell alts, com ara els Jocs Olímpics, així com d'aquesta manera.

Cavalls: Han de tenir com a mínim de sis anys.El nombre de cavalls presentat per cada genet és decisió de l'organitzador de la Comissió de totes les proves excepte en un Gran Premi en el qual només es pot participar amb un animal. L'empenta i l'enviament del cavall són dos aspectes molt valorats pels jutges durant la prova.

Genets: Totes les competicions estan obertes als homes i les dones. Poden competir individual o en equips de tresmembres i tot va anotat per a la classificació final per equips. Els braços han de romandre a prop del cos amb les mans a cada cantó del cavall però sense tocar-lo.

Jutges: El jurat està format per cinc jutges. Aquestes donen una puntuació segons la correcció d'exercici i penalitzen per cada infracció.

Salt d’obstacles: Els homes i dones competeixen junts. Els elements del salt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • hjgjhg
  • hjgjhg
  • Hjgjhg
  • hjgjhg

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS