Hjhjlvbjhb

Páginas: 3 (611 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
RICARD PRIETO ANGULO
JORDI RIBAS CORTÉS
GRUP 2.3.

OBJECTIUS

En aquesta pràctica el principal objectiu és dominar una tècnica de separació, en aquest cas em utilitzat la filtració al buit.Utilitzan la tècnica de la filtració al buit em hagut de conèixer varis materials de laboratori necessàris per a realizar la pràctica que encare no coneixiem de les altres practiques, com l’embutBüchner, el paper de filtre, trompa d’aigua etc..

PROCEDIMENT

MATERIAL UTILITZAT:
Mescla problema de NaCl i Na2CO3 Termòmetre
Dissolució de CaCl 2M 1 espatula
CaCO3 Placa calefactoraDissolucio de AgNO3 (4.1g/L) 1 vidre de rellotge
Dissolució de HCl 2M Flascó rentador
2 gots de precipitats de 200mL 1 trompa d’aigua
2 tubs d’assaig 1 embut Büchner
2 varetes devidre 1 tisores
1 matràs kitasato Paper de filtre
Proveta de 25mL Pipeta pasteur
Mosca placa calefactora amb agitador

En primer lloc, el professor ens va entrega la mostraproblema, vem agafar 5 g d’aquesta , hi ho ajuntarem en un vas de precipitats amb 50mL d’aigua destil·lada. Vem escalfar la dissolució fins a uns 35 graus i ho vem agitar amb l’agitador magnètic.Seguidament vem afegir 20mL de CaCl2 2M hi ho vem deixar refredar.
Vem retallar dos filtres per tal que s’adaptessin de la millor manera al embut büchner, cadescun pesava 0.54 i 0.52 g respectivament.El que es tractava, és que que amb la dissolució ja freda, haviem de dipositar-ho al embut büchner previament posat en el matràs kitasato. Amb l’ajuda de la trompa de buit ajudarem a efectuar lafiltració més ràpid.
La operació s’havia de repetir unes quantes vegades, ja que, fins que la mostra extreta del matràs kitasato juntament amb 2-3 gotes de Nitrat de plata, no s’observi tèrbola, aixòvoldrà dir que haurem extret totes les restes de clorurs.
En últim lloc, vem dipositar el precipitat que va quedar en el paper de filtre en un vidre de rellotge i vem posar el conjunt a secar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS