hjiio

Páginas: 2 (352 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2013
Comentari de text Comtessa de Dia ‘’ Estat al en greu cossirier’’
1. Context
1.1 L’Època:

Al 1180 es van produir varis fets que podrien afectar la vida de la Comtessa, un d’ells és lapersecució dels acusats dels càtars i l’auge de l’Ordre del Temple, que volien conquistar els territoris de Terra Santa.
Poc després al 1200 va ser composat el Mío Cid, que és segur que va serllegit per la Comtessa. També es funden els Franciscans i va governar Jaume l.
Al 1210 i 20 va aparèixer l’autor Ramon Llull, que també va ser molt probable que lleguis les seves obres. Itot seguit al 1220 va se la conquesta de Mallorca.
1.2. La Biografia:
Beatriu de Dia, o més coneguda com Comtessa de Dia ( finals del segle XII – mitjans del segle XIII ) vaser una trobairitz occitana.
Va ser la esposa de Gilhem de Poitiers, comte de Viennois, però com també indica un dels seus poemes estava enamorada d’altre home, aquest era Raimbaut d’Aurenja.1.3. L’Estètica:
Comtessa de Dia, va pertànyer a la poesia trobadoresca, més aviat a l’amor cortès. Va ser una de les poques dones que es mostraven com autores dels seus poemes.
2. Eltext:
2.1. El Tema:

Aquest poema parla sobre una dona que li demana al seu amant que dormi amb ella al seu llit, que vol tenir-lo al seus braços. També ens diu que encara que se sent traïdaper ell, ja que en el seu moment no va deixar-li tenir relacions amb ella, però a pesar de tot esta enamorada d’ ell.

2.2. L’ Estructura:

Aquest poema es pot dividir en tres parts, cadapart és una estrofa. La primera estrofa en parla de que es sent traïda per el seu amant per que no va voler entregar-li l’amor de una manera més física. La segona part és quan li demana quevingui per poder estar en els seus braços. I per últim, la tercera estrofa és ben bé un ple per que vingui i li entregui el tot el seu amor.

2.3. La Forma:
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS