hjk hjkk

Páginas: 2 (426 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2014
a) Estat: L’estat era una organització política, un poder independent a l’exterior i màxim en l’interior, que per mantenir l’autoritat i la seva independència usava la força material d’homes idiners.
Nació: Ésser una nació era tenir una llengua, una concepció jurídica, un sentit de l’art propis, esperit, caràcter, i tot això acompanyat de forts pensaments nacionals.
Relacions: Les relacionsentre els 2 conceptes són clares; hi ha una tendència de cada nació a tenir un estat propi per expressar el seu sentiment i voluntat propis, i aquest estat està organitzat per una altre nació, que téel dret a constituir-se en estat.
b) Prat de la Riba fa referència a Catalunya com una nació. Fa referència al concepte de nació el fet de tenir una llengua pròpia, caràcter, esperit etc, com hedit abans, i Catalunya poseeix totes aquestes qualitats per tant és clarament separatista i catalanista. Segons el seu punt de vista, Espanya és l’estat que ha obligat a Catalunya a formar part d’ella.c) Al llarg de les primeres dècades del segle XX la Lliga Regionalista es va consolidar com el partit hegemònic a Catalunya. Enric Prat de la Riba va ser el seu ideari, i el seu principal dirigent, iva definir-la com a La nacionalitat catalana (1906). Aquesta reclamava el dret de Catalunya a l’autonomia política, encara que es mostrava disposada a intervenir en la política Espanyola per tal defer canvis en quan a l’Estat, com modernitzar-lo i descentralitzar-lo.
Els primers anys de la Lliga no van ser gens fàcils perquè el nou partit va haver de fer front a l’expansió del republicanismelerrouxista i algunes discrepàncies ideològiques internes.



Josep Puig i Cadafalch (Mataró, Maresme, 17 d'octubre de 1867 - Barcelona, 23 de desembre de 1956) fou un arquitecte modernista,historiador de l'art i polític català.
Va exercir la política com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona (1901-1903), diputat a les Corts Espanyoles (1907-1910), diputat provincial (1913-1924), i com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Hjkk
  • hjkk
  • Hjkk
  • hjkk
  • hjkk
  • Hjk
  • hjkk
  • hjkk

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS